Iznenađenje u Leverkuzenu, Arminija slavila posle osam mečeva

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.03.2021.
15:25
Izvor: Sportske.net

Korejanci doneli pobedu novajliji.

. EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
. EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Arminije iz Bilefelda napravila je najveće iznenađenje u 25. kolu nemačke Bundeslige pošto je slavila protiv Bajera u Leverkuzenu sa 2:1 čime je prekinula seriju od čak osam mečeva bez trijumfa.

Vođstvo gostima iz Bilfelda, koji su ovim trijumfom pobegli iz zone ispadanja, doneo je japanski vezista Ritsu Doan već u 17. minutu kada je odlično reagovao u kaznenom prostoru i uz pomoć prečke zatresao mrežu "aspirindžija".

Samo nekoliko minuta kasnije isti fudbaler je oprobao šut nakon indirektnog udarca, ali je lopta završila u korneru.

Do kraja poluvremena domaćin je uzvratio preko Patrika Šika i Demaraija Greja, ali gosti su odoleli do odlaska na odmor.

Najbolju priliku u nastavku propustio je Šik početkom drugog poluvremena, kada je njegov udarac uspeo da izblokira jedan od gostujućih defanzivaca.

Izvanredni Doan pokušao je i u 50. minutu, ali domaći su uspeli da se odbrane, ali spasa im nije bilo sedam dana kasnije kada je Masaja Okugava rutinski realizovao kontranapada za veliko vođstvo Arminije.

Do kraja meča Šik je nakon diskutabilnog gola smanjio prednost Bajera unevši pravu dramu u meč u poslednjih nekoliko minuta.

Gosti su imali priliku sve da reše na isteku 90. minuta, ali je udarac Svena Šiklopa završio u korneru.

Prvim trijumfom nakon 20. januara Arminija je pobegla iz zone ispadanja sa bodom više u odnosu na Hertu, dok je Bajer nakon kratkoročnog prekida krize u prošlom kolu ostao na šestom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke