Izuzetni Birmančević vodi Malme ka Ligi šampiona

Autor: Sportske Net
sreda 18.08.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Pobede Malmea, Benfike i Jang Bojsa.

 EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT
EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

Povezane vesti

Fudbaleri Malmea pobedili su Ludogorec u prvom meču plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Švedski tim je, na krilima Veljka Birmančevića sada na korak do plasmana u Ligu šampiona. Malme je slavio 2:0 na domaćem terenu. Ovo bi bila njihov treći plasman u Ligu šampiona u novijoj istoriji takmičenja, posle sezona 2014/15 i 2015/16. 

Prvi gol postigao je upravo srpski napadač u 26. minutu. Posle preciznog dodavanja, Birmančević je malo izvan kaznenog prostora uputio šut pokraj desne stative za 1:0.

Pobedu je potvrdio Berget u 61. minutu kada je pokupio odbitak golmana.

Birmančević je večeras imao sjajan performan, a statistika to i potvrđuje. Pored postignutog gola, uputio je tri šuta, imao dva od tri uspešna driblinga, dva ključna dodavanja, kao i tri dobijena duela na zemlji. 

Pored Malmea, pobedu je ostvarila i Benfika, koja je pobedila PSV rezultatom 2:1. Strelci za portuglaski tim bili su Silva u 10. i Vajgl u 41. minutu, dok je razliku smanjio Gakpo u 51. Golove možete pogledati OVDE.

Jang Bojs je kod kuće sa igračem manje od 25. minuta bio bolji od Ferencvaroša rezultatom 3:2. 

Poveo je mađarski tim preko Bolija, da bi Elia izjednačio posle svega dva minuta. Za Jang Bojs upisali su se i Siero i Garsija, dok je Boli bio definitivno junak Ferencvaroša, pošto je smanjio rezliku na 3:2, ali to je bilo sve. Sve golove možete videti OVDE.

Revanš mečevi na programu su naredne nedelje. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke