Izuzetnost Pogbe i Bruna - Rapsodija Junajteda pred punim "Old trafordom"

Autor: Sportske Net
subota 14.08.2021.
15:21
Izvor: Sportske.net

Lids je danas baš pokisao u Mančesteru.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

U prvom današnjem meču, a drugom ovosezonske Premijer lige, Mančester junajted ubedljivo je pobedio Lids. Premda su primili jedan gol, ekipa Ole Gunara Solskjera bila je bolji rival tokom celog meča, a junaci su svakako Pol Pogba, koji je upisao četiri asistencije i Bruno Fernandeš, sa tri gola. Junajted je slavio 5:1 pred punim “Old trafordom”, posle gotovo 18 meseci bez publike.

Grinvud se prvi našao u ozbiljnijoj šansi. Natrčao je na odbijenu loptu i šutirao pod prečku, ali je golman Lidsa odlično intervenisao. Pogba je bio u prilici da dovede Junajted u vodstvo šutirajući sa ivice kaznenog prostora posle dobrog centrašuta, lopta je ipak završila pored gola.

Bamford je na drugoj strani pokušao da učini Lids konkurentnijim, pa je posle centaršuta iz kornera, pokušao glavom da ugrozi gol De Hee, ali je lopta otišla levo od gola.

Posle pola sata igre, Junajted je poveo. Pogba je uputio precizan dug pas prema Brunu, koji je ostvario dobar prvi kontakt sa loptom, a potom šutirao kroz noge golmana gostiju za vodstvo.

Nastavio je Junajted sa ofanzivom, pokušali su Šo, pa zatim i Džejms, međutim bez promena na semaforu.

Samo što su se vratili sa pauze, usledio je brzi odgovor Lidsa, a Junajted je ponovio staru grešku. Ejling je sa ivice šesnaesterca uputio jak i precizan šut, dok u bloku Junajteda nije bilo nikoga, bar ne postavljenog na pravom mestu. Šutirao je u levi gornji ugao, a De Hea je bio nemoćan.

Međutim, sada radovanje gostiju nije trajalo dugo. Za manje od dva minuta, “đavoli” su postigli dva gola.

Prvo je Grinvud primio dug pas Pola Pogbe i šutirao po levoj strani za 2:1. Već u sledećoj akciji ponovo je asistirao Francuz, što je bila njegova treća asistencija na meču. Bruno je pokupio loptu koju je Pogba poslao u prostor i uputio je kraj golmana za 3:1.

Nije ovo bio kraj opsade crvenog tima. Ovoga puta Lindelof je uputio dugu loptu ka Brunu, koji se odlično kretao i šutirao po desnoj strani. Junajted je sada imao ubedljivu prednost.

Nije ni to bilo sve. Čak se i Fred upisao u strelce. Ponovo je asitenciju upisao Pogba, koji se našao na levoj strani i dodao loptu Fredu, koji je lagano šutirao u gol za konačnih 5:1.

U igru je 15 minuta do kraja ušao i dugoočekivani Džejdon Sančo, zamenio je Danijela Džejmsa, ali nije imao posebnih prilika. 

Meč je završen sa pet golova u mreži Lidsa, koji ruku na srce nije bio toliko loš, kao što rezultat kaže, već je Junajted odigrao odličan napadački fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke