Juve upisao osmu u nizu bez primljenog gola - Pao i Udineze!

Autor: Mladen Heleta
subota 07.01.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Danilo za velika tri boda.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa pobedili su Udineze sa 1:0 u 17. kolu Serije A. Težak, ali zaslužen trijumf, tim iz Torina izborio je pogotokom defanzivca Danila u 86. minutu.

Juventus se pre nekoliko dana na volšeban način izvukao u Kremoni i slavio protiv Kremonezea golom u dubokoj nadoknadi vremena, a i večeras je bio slične sreće. Upisao je osmu uzastopnu ligašku pobedu bez primljenog gola i u potpunosti se vratio u borbu za Skudeto. 

Sada je Juve drugi sa 37 bodova, što je četiri manje od vodećeg Napolija i jedan više od trećeplasiranog Milana. "Stara dama" naravno ima meč više.

Udineze je trenutno osmi na tabeli sa 25 bodova.

U prvom poluvremenu je Juventus imao totalnu inicijativu, stvorio je nekoliko odličnih prilika, a u promašajima je prednjačio Mozes Ken.

Udineze je igrao svoju igru, nije se zatvorio u bunker, imao je i on nekoliko situacija u kojima je mogao da pripreti Ščensnom, ali je nedostajao završni pas.

I drugo poluvreme je počelo sa dve odlične šanse koje je upropastio Ken, a potom je Rabio u 61. minutu propustio kolosalnu priliku. On je pokušao sa leve strane, lopta je protutnjala pored same gol-linije, ali nije bilo nikog iz domaćeg tima da je pospremi u mrežu. Deluje ipak da Francuz nije hteo da asistira, već da je uputio jako loš udarac iz veoma izgledne pozicije.

Trener domaćih Alegri je nakon ove situacije na teren poslao Kijezu, Paredesa i Milika, a upravo su dvojica od ove trojice imala ključnu ulogu kod pobedonosnog gola.

Igrao se 86. minut kada je Paredes sa sredine poslao fantastičan pas za Kijezu na levoj strani. Italijan je loptu uputio u peterac na drugu stativu, a tamo je sjajno reagovao Danilo i sa udaljenosti od jednog metra pogodio za 1:0 i krunisao bolju igru i upornost svoje ekipe.

Filip Kostić je igrao 80 minuta za Juventus. Dušan Vlahović je i ovaj meč preskočio zbog povrede.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke