''Ja ću da se bunim, a vi me stiskajte'' - Rade Bogdanović objasnio kako NIJE propala Superliga!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.05.2021.
23:32
Izvor: RTS

Nije štedeo ni Italijane, ni Leonarda iz PSŽ-a, a pogotovo ne ovdašnje fudbalske radnike zbog kojih je, kako kaže, veoma tužan.

Screenshot - Youtube.com: Balkan Info
Screenshot - Youtube.com: Balkan Info

Povezane vesti

Naš nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović večeras je još jednom bio stručni konsultant na RTS-u povodom polufinalnih mečeva Lige Evrope i ponovo su njegove izjave izazvale veliku pažnju.

Najpre o dominaciji englskih klubova u evropskim takmičenjima ove sezone, u finalu LŠ igraće Čelsi - Mančester siti, a za trofej Lige evrope boriće se Mančester junajted i španski Viljaeal.

''Sad je očigledno da im je liga mnogo jaka. U ostalim ligama su jedan ili dva ozbiljna kluba, pogotovo u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, a o Italiji ne mogu više ni da pričam, dotakli su dno... Koja Italija, kad im dva Kineza drže dva najveća kluba, treći drže Amerikanci. Izgubili su školu, kontinuitet, nema ni novca'', ističe Bogdanović.

Prošle godine je Bajern dominirao, a Bogdanović je podsetio i na Barsin tadašnji debakl u duelu sa mašinerijom iz Minhena.

''Dok su Bajernovi igrači bili po teretanama za vreme pauze zbog pandemije, videli ste kakvi su bili, a videli ste i Suareza sa osam kola viška. Ove godine su svi došli malo do snage i Bajern je ispao. Jaka liga, svaka utakmica na nož, niko nije siguran - to je prednost Engleza.

Viljareal se ništa neće pitati u finalu, iako ima odličnog trenera taktičara'', smatra Bogdanović, a kada je u pitanju finale Lige šampiona prdnost daje Čelsiju.

Neizbežna tema je i evropska Superliga, koja je bar naizgled propao projekat, ali Rade Bogdanović misli drugačije.

''UEFA puno priča i puno nakaradnih stvari je uradila. To su dvostruki aršini. Imamo onaj član stav 4 mislim da član FIFA može da bude samo zemlja priznata od strane UN. To je dvostruki aršin, videli smo šta je bilo. A onda se veliki malo pobune, e onda UEFA krene da reaguje. Superliga se rodila, samo što ljudi nisu osetili. Kada Englezi nešto odluče, to će tako da bude. Ne mislite da Čeferin može da stane na put globalizaciji. Mogu da potpišem da je on napravio dil sa nima, otprilike 'ja ću da se bunim, a vi me stiskajte'. Kada svetski moćnici odluče, tada će i biti Superlige'', zaključio je Bogdanović.

Kratko je ''potkačio'' i Nejmara, koji nije ništa mogao Mančester sitiju.

''Klasa, milioni kamioni, ali nema ga nide - produkt ovog vremena'', smatra Bogdanović, uz još jednu opasku vezanu za probleme i pogrešne procene koje imaju u PSŽ-u.

''Puste Kavanija, a on večeras uđe u finale sa Junajtedom. Oni imaju problem onog Leonarda, taj ne zna ništa, ali jak lobi ima'', dodao je Bogdanović.

Ali, postoji nešto što ga je prilično rastužilo, a to je ova naša Linglong Superliga.

''Jako tužno, kao građanin Srbije, kao neko ko voli ovu zemlju, kao bivši fudbaler, mnogo sam tužan, jedna od najtužnijih liga ne teritoriji zemaljske kugle, toliko su se osilile te bitange koje trenutno učestvuju u ovom sramnom prvenstvu.

Neće biti ništa bolje ako se ne umeša izvršna i zakonodavna vlast'', zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke