Ja sam gazda u tvojoj kući - Zašto je Gatuzo posle svega 20 dana napustio Fiorentinu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.06.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Sukob vlasnika kluba i najjačeg agenta u svetu fudbala.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Italijanski trener Đenaro Gatuzo odlučio je da napusti Fiorentinu, svega 20 dana od promocije u Firenci.

U večeri kada je reprezentacija Italije oduševila na Evropskom prvenstvu pobedivši Švajcarsku sa 3:0, sa Apenina stigla je i informacija da je Đenaro Gatuzo bivši trener Fiorentine i to posle tri sedmice na klupi tog tima.

Kao glavni razlog, navela su se neslaganja uprave kluba i popularnog Rina u vezi sa transfer politikom.

Italijanski novinari su istražili ovaj slučaj i naveli su jasne stavke koje su dovele do prekida saradnje.

Naime, njegov agent Žorž Mendeš želeo je da nametne prvom čoveku Fiorentine Roku Komisu određene igrače, po određenoj ceni i određenim platnim troškovima. Takođe, požurivao je klub da zatvore pojedine transfere, što se Komisu nikako nije dopalo i nije želeo da pristane na zahteve portugalskog agenta.

Žorž Mendeš je jedan od najvećih agenata današnjeg fudbala i zastupa igrače poput Kristijana Ronalda, Hamesa Rodrigeza, Davida de Hee, Žoaa Feliksa, te menadžera Žozea Murinja...

Ulaskom u Vulverhempton pre nekoliko godina, sa vlasnicima kluba sklopio je dogovor koji mu nije prošao u Fiorentini. Potpuno je "portugalizovao" ekipu i napravio pojedine odlične transfere poput prelaska Dioga Žote u Liverpul i Eldera Košte u Lids. Očekuje se da Vulvsi ubrzo naplate Fabija Silvu, Leandera Dendonkera, Raula Himeneza...

Što se Fiorentine tiče, Komiso je održao sastanak zajedno sa upravom kasno sinoć i kao zamena za Đenara Gatuza pominju se Klaudio Ranijeri i Rudi Garsija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke