Jadni Kejlor Navas, čekali ga na "zicer" i dočekali! Istorija se ponavlja!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.12.2021.
09:30
Izvor: Sportske.net

Kostarikanac već bio u sličnoj situaciji...

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Kejlor Navas traje godinama i verovatno je jedan od najpotcenjenijih golmana u ovom veku. Kostarikanac je svojevremeno kada ga je Real kupio od Levantea bio najveći golmanski transfer u istoriji Primere, a iako doveden kao ispomoć, on je smenio Kasiljasa i postao prvi golman.

Najgore od svega što je Kasiljas oterao i Dijega Lopeza, ali to nije promenilo mišljenje trenera, pogotovo kada je Zidan seo na klupu. On je u Navasu video čoveka od poverenja, pa je Iker na kraju završio u Portou. Ali, od samog početka Real je želeo zvučnije ime. Zidan je blokirao već dogovoreni transfer Kepe kada je nasledio Beniteza, ali kada je Perez servirao Kurtou došlo je do novih problema.

Belgijanac je prvo sedeo na klupi, bio nezadovoljan, pritisak je rastao, na kraju je Navas ubeđen da ode u PSŽ, presudio je ogroman novac.

Svojevremeno je čekao na Barahasu u suzama da De Hea sleti u Madrid, a da on ode u Mančester Junajted, ali sećate se priče o tome kako je transfer propao u poslednjim minutima, odnosno cajtnotu prelaznog roka.

I ovog leta, nova saga o Navasu. Dočekao je najboljeg golmana EP, Donarumu, evropskog šampiona, pojačanje iz Milana koji je došao da brani. Ali, Poketino nije ni želeo Italijana on je zadovoljan Donarumom.

To je stvorilo neprijatnu situaciju, pa su mediji požurili da lansiraju priče da će Donaruma biti vraćen negde na pozajmicu, ili jednostavno napustiti klub već na zimu.

Ali, biće po Leonardovom, skuplji i atraktivniji mora da brani. Navas je pogrešio za vikend kod šuta Fofane, na kraju je PSŽ izvukao bod na severu Francuske, ali mediji su iz svih oružja napali golmana iz Kostarike, iako sasvim dobro brani ove sezone. 

Drugim rečima, stiže Donarumino vreme, jeste nekorektno prema Kejloru Navasu, ali on tu ništa ne može. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke