Jago Aspas i neke više sile kada je u pitanju - Real Madrid

Autor: Mladen Heleta
subota 19.10.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Selta bez kapitena čeka šampiona.

EPA-EFE/Lavandeira Jr
EPA-EFE/Lavandeira Jr

Povezane vesti

Centralni meč ovog vikenda u Španiji igra se na "Balaidosu", gde će Selta ugostiti Real Madrid. Na veliku žalost navijača Selte i ljubitelja fudbala, a i njegovu ličnu, Jago Aspas će propustiti ovaj meč zbog suspenzije.

Međutim, bura u Španiji digla se jer to nije bila obična suspenzija, već pred - duel sa Real Madridom. Naime, sudija koji je bio glavni arbitar na meču Las Palmas - Selta pre dve nedelje, dobio je najnižu moguću ocenu od La Lige i navodno će biti na "hlađenju" jer svoj zadatak nije obavio kako treba.

Verovali ili ne, on je u razmaku od samo dva minuta podelio dva crvena, odnosno dva puta po dva žuta kartona igračima Selte! Prvo je Ilaiš Moriba dobio žuti karton zbog oštrog starta, a potom je dva minuta kasnije zaradio i drugi zbog prekršaja iako je bilo očigledno da je do lopte stigao pre svog rivala, a onda je kapiten Aspas načisto poludeo. Protestvovao je kod sudije, što je kapitenima i jedino dozvoljeno, ali je svakako zaradio karton. Minut i po kasnije, sudija je opet dosudio nelogičan faul na sredini terena, Aspas mu je prišao i nakon novog protesta zaradio i drugi žuti karton.

Upravo je ovo bila i glavna tema u medijima, jer je prvi put u istoriji zabeleženo da kapiten dobije dva žuta kartona zbog protesta, a ovo ne bi bilo toliko nelogično da La Liga nije nedavno uvela pravilo da samo kapiteni imaju pravo da pričaju sa glavnim sudijama. No, šteta je napravljena, u korist - Real Madrida. Ilaiš Moriba i Jago Aspas će zbog tih kartona propustiti jedan od mečeva sezone u šta svakako spada kada na "Balaidos" dođe veliki Real Madrid.

Ali, nije ovo za Jaga Aspasa jedan običan veliki rival. Ako ste zaboravili, svojevremeno je bio blizu prelaska u Real Madrid. Leta 2018. godine, Kristijano Ronaldo je napustio Real Madrid, a trener Hulen Lopetegi je umesto njega odlučio da dovede - Marijana Dijaza. Španac je dobio otkaz već u oktobru i kada ga je zamenio Santjago Solari spekulisalo se da će Real u januaru pokušati da dovede upravo Jaga Aspasa, kao zamenu za Ronalda i podršku Karimu Benzemi.

Čak je i sam napadač Selte javno govorio o ovom potencijalnom transferu.

"Imam dugogodišnji ugovor sa Seltom, tako da ukoliko me Real Madrid želi, mora da pregovara sa mojim klubom. Nakon toga, ja ne mogu ništa da učinim", rekao je Aspas.

Ali, do transfera nikada nije došlo, a Real Madrid je nekako ostao najljući Aspasov rival i rak rana. U proleće 2022, Aspas je javno govorio protiv Real Madrida, smatrajući da ga sudije očigledno favorizuju. Verovali ili ne, na toj utakmici 3. aprila, sudija je svirao čak tri penala za goste, Karim Benzema je realizovao dva u pobedi od 1:2, a Aspas je posle utakmice siktao vatru.

"Možda je sudija Gonzales Fuertes trebalo da dosudi i četvrti penal, čisto da bude siguran. Izgleda da je baš želeo da Benzema postigne het-trik iz penala. Mene zanimaju pobede, a ne da nas hvale da smo bili bolji i bliži pobedi. Ali, protiv Real Madrida uvek imate i neke druge stvari protiv kojih se borite", rekao je tada Aspas.

Španac ne može baš da se pohvali i svojim učinkom protiv Reala. Za razliku od Barselone, kojoj je redovno davao golove, protiv Madriđana mu znatno teže ide. Na 25 utakmica u svim takmičenjima čak 20 puta je izgubio, a ima učinak od pet golova i pet asistencija, te samo dve pobede.

I pored toga, biće veliki hendikep za Seltu što kapiten Aspas neće biti na terenu u subotu od 21.00 pred ispunjenim tribinama "Balaidosa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke