Halandovi golovi obradovali Zvezdu, Siti ostaje na 100%

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.10.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope i posle tri kola u Grupi G ima maksimalan učinak.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Dok je Crvena zvezda vodila svoju borbu u Lajpcigu, istovremeno je u Grupi G Jang bojs igrao sa šampionom Evrope, engleskim Mančester sitijem.

Nije bilo iznenađenja, tim trenera Gvardiole je slavio sa 3:1 i tako stigao do treće pobede u isto toliko odigranih kola, a Jang bojs je ostao na jednom osvojenom bodu i sa Crvenom zvezdom deli treće i četvrto mesto u grupi.

Mančester siti je, kako se očekivalo, od samog početka nametnuo svoj ritam igre. Haland, Doku, Rodri su tokom prvog poluvremena propuštali dobre prilike, ali najbliži golu gosti su bili u 33. minutu.

Raćopi je tada ispustio loptu koja mu je iskliznula iz ruku posle snažnog udarca Griliša iskosa sa leve strane, zatim se odbila od Mateusa Nunesa i zakotrljala ka mreži, ali je Benito u poslednjem trenutku stigao da ukliza i sa gol-linije otkloni opasnost.

Ali, sjajno je Raćopi reagovao u 43. minutu kada je Doku odlično šutirao, opet iskosa sa leve strane, a golman Jang bojsa je prelepom paradom sačuvao svoju mrežu.

Ostalo je 0:0 na poluvremenu, ali tek što je počeo drugi deo igre, ''građani'' su krunisali svoju bolju i konkretniju igru.

Igrao se 48. minut meča. Posle centaršuta Rodrija sa leve strane Ruben Dijaš je šutirao glavom, Raćopi je uz pomoć prečke odbio loptu, ali samo do Akanđija koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 0:1.

I kada je izgledalo da stvari za goste polako dolaze na svoje mesto, Jang bojs je ekspresno stigao do izjednačenja.

Samo četiri minuta je potrajalo vođstvo Mančester sitija, a onda, posle nove odbrane Raćopija koji je zaustavio šut Halanda sa distance, ''sevnula'' je munjevita kontra domaćih preko Elije koji se našao potpuno sam ispred golmana Edersona i majstorskim lob-udarcem sa ivice kaznenog prostora ga je savladao za izjednačenje na 1:1.

Taj rezultat je ostao na snazi do sredine drugog poluvremena, kada je Kamara oborio Rodrija u svom kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac. Sa bele tačke precizan je bio Erling Haland koji vraća prednost ''građanima'' - 1:2.

U 74. minutu Haland je kroz sredinu asistirao Alvarezu koji je ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem po zemlji savladao Raćopija. Lepa akcija njih dvojice, ali taj gol nije priznat, jer je posle intervencije iz VAR sobe sudija pogledao snimak i uočio prethodno igranje rukom Džeka Griliša. 

Ostalo je 1:2 sve do 86. minuta, kada je Erling Haland svojim drugim golom rešio pitanje pobednika.

Rodri je lepo pronašao najboljeg strelca ''građana'' u kaznenom prostoru, a Haland sa oko 12 metara šalje loptu u levi ugao gola domaćih, za konačnih 1:3.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke