Jang bojs u pobedničkom raspoloženju stiže na ''Marakanu''

Autor: Darko Mitrović
subota 30.09.2023.
22:24
Izvor: Sportske.net

Tim iz Berna se vratio na čelo tabele švajcarskog šampionata.

Epa/Anthony Anex
Epa/Anthony Anex

Povezane vesti

Posle poraza od Sent Galena pre tri dana, Jang bojs je i večeras imao novo teško gostovanje. U okviru devetog kola, tim iz Berna je gostovao u Cirihu, ekipi Grashopersa i - osvojio ceo plen.

Jang bojs je slavio sa 1:0 i probio se na lidersku poziciju na tabeli sa ukupno 17 bodova iz osam odigranih mečeva, a Grashopers je ostao na začelju, sa samo pet osvojenih bodova iz devet mečeva.

Jang bojs je na teren izašao u sastavu: Raćopi - Blum, Kamara, Lustenberger, Garsija - Nijase - Elija, Ugrinić, Maleš - Iten, Ganvula. 

U odnosu na tim koji je, na primer, nastupio u prvom kolu Lige šampiona protiv RB Lajpciga, ovde ima četiri promene, pa večeras u startnoj postavi nije bilo Janka, Amende i Benita u defanzivi, kao i Lopera u veznom redu.

Ipak, vrlo brzo su gosti stigli do rezultatske prednosti. Igrao se 17. minut meča, Garsija je asistirao, a 26-godišnji Sedrik Iten pogodio za 1:0 u korist Jang bojsa.

Sredinom drugog poluvremena je i Elija zatresao mrežu Grashopersa, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda, pa je do kraja ostala na snazi minimalna prednost u korist ''žuto-crnih''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke