Januar je mesec kojeg se Jirgen Klop pribojava - Razlog je Salah!

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.12.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Može li Liverpul da "preživi" bez njega?

. EPA-EFE/PETER POWELL
. EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah praktično je nezamenjiv u timu Jirgena Klopa otkako je stigao iz Rome 2017. godine.

Salah je za ovih šest godina, a uskoro će biti i sedma, stekao status jednog od najboljih igrača u istoriji Premijer lige. Pitanje je da li je to iko mogao da pretpostavi kada je dolazio tog leta 2017. iz Rima gde jeste bio krucijalna figura ekipe, ali ne sa ovakvim napadačkim instinktom kakav pokazuje u Liverpulu.

Egipćanin bi u nedelju u duelu sa Fulamom trebalo da zabeleži svoj 300. start za "crvene" i juri svoj 200. pogodak. Igrao je 324 utakmice od mogućih 354 od dolaska na "Enfild", što je neverovatnih 92 procenata mečeva! Presedeo je na klupi samo tri utakmice, a propustio je ukupno šest zbog Afričkog kupa nacija.

Upravo je kontinentalno takmičenje u Africi razlog za novu brigu Jirgena Klopa. Salah će braniti boje svoje selekcije tokom januara meseca i mogao bi da propusti susrete protiv Bornmuta, Čelsija i Arsenala. To će zavisiti od toga hoće li se njegova nacija naći u nokaut fazi ovog takmičenja.

Ako bi izostanak protiv Bornmuta bio podnošljiv, dueli protiv Čelsija i Arsenala bi umnogome mogli da oblikuju borbu za titulu koju vodi Liverpul.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke