Jedine dileme - Ko će čuvati Fatija i Vinija?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.10.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Kuman i Anćeloti protiv tradicije

Povezane vesti

Danas nas očekuje novi spektakl Barselone i Real Madrida, čak i sada kada više nisu u pitanju dva ponajbolja tima na svetu.

I Barsa i Real u meč ulaze nakon pobeda u Ligi šampiona, ali daleko od toga da su iste. Real je razbio Šahtjor kao gost rezultatom 5:0, dok je Barselona ponovo na mišiće slavila protiv Dinama iz Kijeva na "Kamp nou", ali je mogla i mnogo ranije da reši ovaj meč.

Igre u poslednjim mečevima ukazuju na to da u postavama ne bi trebalo da bude mnogo iznenađenja. Ronald Kuman ima dva značajna problema, a to su odsustva povređenih igrača Ronalda Arauha i Pedrija koji bi sigurno bili starteri da su spremni. Kuman više ne sme da igra u formaciji 3-5-2, jer mu je to indirektno zabranio Đoan Laporta, pa je onda Holanđanin smislio da gore desno po prvi put stavi Seržinja Desta i to nije bila toliko loša odluka u pobedama nad Valensijom i Dinamom. To znači da će kraj desne aut linije ostati jedina nepoznanica - Oskar Mingeza ili opet Serhi Roberto? Tu će vrebati najveća opasnost, jer Vinisijus Žunior igra najbolji fudbal u karijeri i Kuman će sigurno želeti da ga podupla, a Mingeza je u tom slučaju bolji izbor jer je defanzivno daleko bolji od Roberta. Ostatak se zna - Pike i Erik Garsija su štoperi, levo je Alba, a vezni red, kada nema Pedrija, tu je Gavi uz zagrantovane Busketsa i De Jonga. Ansu Fati je odigrao samo drugo poluvreme protiv Dinama, biće opet starter, igraće levo, Memfis kao "devetka", a pomenuti Dest kao desno krilo.

Što se Real Madrida tiče, Karlo Anćeloti je javno poručio da je napravio veliku grešku na meču sa Espanjolom kada je improvizovao u formaciji 4-4-2 i da će do kraja sezone igrati u 4-3-3. Povratkom Ferlana Mendija mesto je  izgubio Načo, pošto je Alaba onda prekomandovan u srce odbrane zajedno sa Militaom. Anćelotijeva jedina dilema takođe će biti desni bek, jer je tu igrao i sa Valverdeom, koga obožava i koji može da igra tu poziciju. Kako su spremni Kasemiro, Kros i Modrić, koji redovno hapse Barsin vezni red, ne bi bilo iznenađenje da Valverde stvarno bude desni bek, jer Anćeloti ne voli toliko Lukasa Vaskeza kao Zinedin Zidan. Trio u napadu je sigurica - Vinisijus i Rodrigo po bokovima, gore Karim Benzema. Naročito pošto su Brazilci plesali protiv Šahtjora i upisali se na listu strelaca. Bejl je i dalje povređen, a Eden Azar možda bude na klupi.

Vredi istaći i to da je Ronald Kuman izgubio oba "El klasika" kao trener Barselone, na "Kamp nou" je pre tačno godinu dana bilo 1:3, dok je u aprilu Real slavio kao domaćin 2:1. Anćeloti je u prvom mandatu na klupi Reala od 2013. do 2015. izgubio tri od četiri ligaška "El klasika", ali je zato pobedio u finalu Kupa kralja 2014. godine, onim golom Gereta Bejla kada je pretrčao Marka Bartru iz auta.

Zanimljivo, te sezone 2013/14, izgubio je oba "El klasika" od Herarda Martina (2:1, 3:4), a u drugoj sezoni je najpre pobedio Luisa Enrikea u Madridu - 3:1, dok je u Barseloni izgubio 2:1.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke