Jedini u "ligama petice", Gatuzo stigao Gvardiolu

Autor: Stefan Matić
nedelja 11.04.2021.
20:45
Izvor: Sportske.net

Kakav učinak Napolitanaca.

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija možda ne igraju najuspešniju sezonu u istoriji kluba, ali će kako god je završe upatiti po velikog podvigu iz domena statistike.

Klub sa juga Italije je jedini uz Mančester siti iz "liga petice" koji u svojim redovima ima šestoricu fudbalera koji se mogu podičiti da su postigli najmanje pet golova ove sezone.

Samo dva kluba iz pet najjačih evropskih liga kojima je ovo uspelo pokazuje da je broj golova u timovima nije dovoljno raspoređen unutar ekipa, već da postoje igrači koji se jasno izdvajaju.

Među šestoricom igrača koji su postigli najmanje pet golova za Napoli ove sezone ubrajaju se kapiten Lorenci Insinje, Dris Mertens, Mateo Politano, Irving Lozano, Pjotr Zjelinjski i od danas nigerijski napadač Viktor Osimhen.

Nekadašnji napadač Lila je u 87. minutu potvrdio pobedu Napolija na gostovanju Sampdoriji i tako ušao u odabrano društvo.

Kada je reč o Sitiju najmanje pet pogodaka ove sezone postigli su Kevin De Brujne, Gabrijel Žezus, Rijad Marez, Fil Foden, Rahim Sterling i Ilkaj Gundogan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke