Jedna zemlja dominira u Ligi šampiona - Pogodite koja!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 29.05.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Fascinantan podatak.

Beta/AP Photo/Andy Buchanan
Beta/AP Photo/Andy Buchanan

Povezane vesti

Velika je čast i privilegija imati osvajača Lige šampiona, makar to bio i samo jedan fudbaler u šampionskom timu. Srbije je to sinoć pošlo za rukom, Luka Jović je sa Realom stigao do pehara za najbolju ekipu u Evropi, a šta tek reći za Hrvate?

Neverovatno zvuči podatak da su igrači iz Hrvatske osvojili baš svaku Ligu šampiona u poslednjoj deceniji.

Reprezentacija naših komšija igrala je finale Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, a njihovi fudbaleri obeležili su poslednjih 10 godina u najelitnijem klupskom takmičenju. Krenimo redom.

Sve je počelo 2013. godine, kada je sada već penzioner, Mario Mandžukić osvojio "ušati" trofej sa Bajernom. Godinu dana kasnije Luka Modrić krenuo je u svoju nestvarnu seriju osvajanja evropske titule sa Realom, sledeće sezone radovao se Ivan Rakitić sa Barsom.

Kada je Real vezao tri titule prvaka Evrope od 2016. do 2018. godine u ekipi je poired Modrića bio i Mateo Kovačić. Dominaciju Madriđana prekinuo je Liverpul sa Dejanom Lovrenom.

Ivan Perišić postao je prvak Evrope 2020. godine sa Bajernom, godinu dana kasnije Mateo Kovačić dolazi do svoje čevrte evropske titule, ovoga puta u dresu Čelsija.

Na kraju, sinoć u Parizu radovao se Luka Modrić i osovjio rekordnu petu titulu Lige šampiona.

Recept za osvajanje Evrope je jasan, dovedite Hrvata i ne brinite.

Danas nas očekuje još jedan fudbalski spektakl finalne plej-ofa engleskog Čempionšipa između Hadersfilda i Notingem Foresta. AdmiralBet je spremio odlične kvote za ovaj meč. Mi očekujemo tvrdu utakmicu sa malo golova, a prednost dajemo Forestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke