"Jenkiji" na kolenima, kako gazi Bijelsin Urugvaj!

Autor: Boris Jovanović
petak 28.06.2024.
07:57
Izvor: Sportske.net

Domaćina iznenadile "Kanaldžije", Urugvajci u četvrtfinalu...

AP Photo/Marta Lavandier
AP Photo/Marta Lavandier

Povezane vesti

Šok u Atlanti.

Amerikanci su na Kopa Amerika poraženi od Paname 2:1, a meč je odlučilo isključenje posle dvadesetak minuta. Naime, Timoti Vea je isključen posle sukoba sa Roderikom Milerom, pa iako su "Jenkiji" poveli golom Baloguna, nisu uspeli da zadrže prednost. "Kanaljerosi" su okrenuli golovima Sezara Blkmana i Hozea Fajarda, pa sa imaju tri boda, koliko i domaćin turnira. 

Amerikanci će morati na pobedu protiv Urugvaja koji je već u četvrtfinalu. Selekcija Marsela Bijelse je pregazila Boliviju i sa šest bodova dominira. Kako bi zadržali prvo mesto, dovoljno je da ne izgube u poslednjem kolu u ponedeljak protiv Amerikanaca.

Pet golova u mreži Bolivijaca noćas u Nju Džerziju su prava mera. Već nakon desetak minuta Pelistri je načeo golmana Strongesta Viskaru, Nunjez je duplirao prednost polovinom prvog dela. 

U nastavku, odlični Arauho je posle dve asistencija i sam postigao gol, da bi Realov Fede Valverde i Totenhemov Bentankur postavili konačnih 5:0. Urugvaj je tako posle Argentine opravdao ulogu favorita u svojoj grupi i sigurno će igrati u top osam fazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke