Jeziva ispovest srpskog fudbalera iz Izraela - Rakete padaju pored moje zgrade

Autor: Nemanja Janošev
sreda 12.05.2021.
23:32
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Srpski fudbaler opisuje stanje u Izraelu.

 EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Srpski internacionalac Uroš Nikolić (27) koji nastupa za Makabi iz Tel Aviva otkrio je za Sport klub kako je biti u središtu bojnog bolja.

Trenutno se vodi rat između Palestine i Izraela oko džamije Al Aksa u Jerusalimu. Žrtava je na desetine, rakete se čuju svakog momenta i dramatično je biti žitelj ovih zemalja u aktuelnom trenutku.

Među njima je naš fudbaler Uroš Nikolić, koji kaže kako rakete padaju nedaleko od njegove zgrade.

Sinoć je, na kilometar od zgrade u kojoj stanujem, pala jedna, zatim i druga, onda i treća raketa, da bi, iza ponoći, u tri i pet ujutro, sve ponovljeno. Uznemirujuće! U okolini je vojna baza, protivvazdušna odbrana, pa kad se pošalje odgovor Izraela, sve se trese, kao da će da iskoče i vrata i prozori. Nema spavanja. Pritom je moj stan na poslednjem, 37. spratu, Tel Aviv na dlanu, vatra na ulicama, u parku… Nedaleko je većina Makabijevih stranaca iz Španije, Portugala, Paname, Brazila, Barbadosa,,, Ne i kum Aleksandar Pešić, koji je u delu grada gde sam ranije živeo, gori i kod njega, tamo je svojevremeno stanovao i golman, reprezentativac Predrag Rajković", otkriva Nikolić. i dodaje:

"Na vezi smo, naravno. U ovim trenucima brinem i kako da, od svega ovoga, poštedim verenicu Anđelu, pristiglu iz Jagodine pre tridesetak dana, juče sam, u prepodnevnim satima, išao da uzmem avionsku kartu za let predviđen za petak, od Izraela do Srbije, novonastale okolnosti su kasnije zatvorile aerodrom, pitanje je kada će da se normalizuje avio saobraćaj."

Takođe je istakao kako svaki od stanova poseduje posebnu sigurnosnu prostoriju sačinjenu od armiranog betona, gde trenutno Nikolić poput mnogih traži utočište.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke