Jogi Lev blizu angažmana, neće imati strance u timu!

Autor: Boris Jovanović
subota 14.05.2022.
10:04
Izvor: Sportske.net

Stepijevim stopama...

EPA-EFE/Kai Pfaffenbach
EPA-EFE/Kai Pfaffenbach

Povezane vesti

Jogi Lev i dalje čeka. Posle odlaska sa klupe Nemačke, pominjano je dosta klubova, među njima i turski velikani, ali i čak i PSŽ, no, od toga nema ništa. 

Kako se priča, jedina prava ponuda je od Bilbaoa. Naime, Marselino je na ivici, nije uspeo da se plasira u Evropu, nisu stigli ni u završnicu kupa, gde su prethodne dve godine bili u finalu, pa Baski razmišljaju da promene trenera.

Kao što i sami znate, nemaju strane igrače u ekipi, ali što se trenera tiče, to pravilo ne važi. Od legendarnog Freda Pentlanda koji je osvojio dve lige i pet kupova, preko njegovog zemljaka Garbuta sa titulom iz druge polovine tridesetih, Čega Daučika koji je takođe bio prvak i osvajač kupa, do naših, Pavića sedamdesetih i Stepanovića 90-tih. 

U poslednje vreme preuzeli su Argentinci, Bijelsa i Berizo, sada bi Lev mogao da se okuša na klupi. Ne bi bio prvi Nemac, Jup Hajnkes je od 1992. do 1994. vodio Atletik, bez nekog većeg uspeha.

Od strana, uz pomenute Engleze, i Čeha, trofej je osvojio jedino Milorad Pavić koji je 1973, podigao kup, tada još uvek nazivan Kup Generalisimo...

Lev je inače trenersku karijeru počeo u Švajcarskoj gde je završio fudbalsu, a osim Štutgarta i Kalrsruea u Nemačkoj, vodio je Fener i Adanu, dok je u Austriji imao više uspeha i uzeo titulu sa Insbrukom, radio je i nepunu godinu u bečkoj Austriji. 

Za vikend je na programu španska liga, Bilbao u nedelju dočekuje Osasunu u regionalnom derbiju, mi bismo vam savetovali golove na duelu Hetafea i Barselone, kao i pobedu Betisa protiv Granade, kvota na AdmiralBet je 1.54.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke