''Jorgandžije'' će sanjati Huanmija, velika pobeda Kadiza!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2024.
18:14
Izvor: Sportske.net

Kadiz je danas značajno uvećao svoje šanse u borbi za opstanak.

EPA-EFE/ROMAN RIOS
EPA-EFE/ROMAN RIOS

Povezane vesti

Fudbaleri Kadiza ostvarili su najveću pobedu od početka sezone u La Ligi.

Oni su danas na svom terenu savladali favozovani Atletiko iz Madrida sa 2:0, što im je tek treći trijumf i sada na 18. poziciji imaju 22 boda, dva manje od Selte koja je prva izned zone ispadanja, ali koja sutra tek treba da odigra svoj meč protiv Reala u Madridu.

Atletiko je ostao na četvrtoj poziciji na tabeli sa 55 bodova, četiri manje od Đirone koja ima i meč manje.

Kadiz je poveo u 24. minutu meča. Lepo su kombinovali domaći fudbaleri, sa desne strane su težište igre preko dredine prebacili na levu stranu, odakle je Sobrino centrirao, a Huanmi na ivici peterca zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu Jana Oblaka - 1:0.

Očekivala se reakcija Atletika, ali umesto toga, domaći tim je sredinom drugog poluvremena udvostručio svoju prednost. Duga lopta je sa Kadizove polovine terena upućena od strane Ernandeza pred kazneni prostor Atletika, gde je Gabrijel Paulista loše procenio let te lopte koja dolazi do Huanmija, a on u situaciji jedan na jedan još jednom šalje loptu iza leđa golmana Oblaka - 2:0.

Ni u finišu meča Atletiko nije uspeo da izvrši neki značajniji pritisak pred golom domaćeg tima, pa je jasno da je večerašnjom partijom danas razočarao svoje navijače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke