"Jorgandžije" upozoravaju - "Kurtoa, izvini se!"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 12.01.2023.
23:55
Izvor: Sportske.net

Belgijanac "zaratio" sa bivšim klubom.

FRIEDEMANN VOGEL
FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Atletiko Madrid je izvršio pritisak na Tiba Kurtou, Belgijancu je poslato pismu gde se traži izvinjenje i revidiranje stava golmana prema svom bivšem klubu. 

O čemu se radi?

Tibo Kurtoa je još 2018. godine kada je iz Čelsija prešao u redove gradskog rivala Atletika, Real Madrid je doveo golmana za sumu od 35 miliona funti. To nije prijalo "jorgandžijama", Kurtoa je igrao za Atletiko od 2011. do 2014. godine. 

Pre tri godine, po slavlju Real Madrida nad Liverpulom u finalu Lige šampiona Belgijanac je izjavio sledeće aludiravši na poraz Atletika Madrida u finalu 2014. godine od strane komšija. 

"Bilo je drugačije tada za mene (misleći na 2014. godinu). Kada Real Madrid igra finale, oni ga dobiju, tako da sam sada na pravoj strani istorije", izjavio je tada Belgijanac. 

Njemu je posle tih komentara oštećena plaketa koja stoji ispred stadiona Atletiko Madrida. Ipak, čelnici Simeonovog kluba su plaketu rekonstruisali na nezadovoljstvo navijača.

Prošle godine smo imali još jedan incident. Tokom zagrevanja "Madrilenja", Kurtoa je bio meta dobacivanja Atletikovih navijača na šta im je odgovorio pokazujući tetovažu trofeja Lige šampiona koju nosi na zglobu. 

Atletiko se oglasio, ukoliko se Kurtoa ne izvini, plaketa ide u zaborav za stalno. Za sada nema ni najmanjih naznaka da će Belgijanac uraditi tako nešto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke