Još deceniju i Hari Kejn će ostvariti san, menja sport!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
20:49
Izvor: Sportske.net

Kapiten Engleske reprezentacije razmišlja o ozbiljnoj promeni.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Hari Kejn važi za jednog od najboljih napadača na svetu, to je mnogo puta dokazao i utoliko više čudi njegova želja da jednog dana zaigra u NFL!

Postigao je kapiten engleske reprezentacije 164 pogotka na 249 zvaničnih nastupa u dresu Totenhema, bio je i najbolji strelac minulog Mundijala u Rusiji i jedan je od najzaslužnijih za veliki uspon Poketinovih "Pevaca" u engleskom, ali i evropskom fudbalu.

Ipak, Kejn sanja da jednog dana zaigra američki fudbal.

Naime, on je veliki ljubitelj pomenutog sporta i jednog od najboljih igrača u istoriji NFL Toma Brejdija smatra za jednog od svojih idola.

Zbog svega, ozbiljan je u nameri da se jednog dana okuša u američkom fudbalu.

"Zaista, to je nešto što bi za 10 do 12 godina definitivno hteo da probam.

Sve se svodi na želju da budete najbolji. Čak iako instaliram igricu na svom telefonu, mogu li da budem najbolji na svetu?

Ako igrate u Premijer ligi i na Svetskom prvenstvu, pa onda i u NFL-u, da li to znači da biste bili smatrani najboljim sportistom svih vremena?
", istakao je Hari Kejn.

Hari kejn

Interesantno je da su baš Totenhem Sparsi veoma povezani sa američkim fudbalom, kako su ostvarili sa NFL-om, da bi se na njihovom novom stadionu igrali mečevi pomenute lige.

Totenhemov novi stadion ima kapacitet od 62 hiljade mesta i biće domaćin na dva NFL susreta u 2019. godini.

Kejn i Tom Brejdi su imali sličan put u svojim karijerama, a engleski napadač je pojasnio i zašto verovatno najboljeg kvoterbeka svih vremena smatra svojim idolom.

"Počeo sam da ga gledam na Youtube-u, imali smo sličan put kako su mnogi u nas sumnjali kada smo bili mlađi. Možda jer nismo bili najbolje atlete kada smo bili klinci.

Zaista je velika inspiracija. Nije mnogo ljudi verovalo da će postati tako dobar, ili čak da će igrati u NFL, a on je postao najbolji svih vremena.

Kroz vreme, to mi je davalo veliki podstrek da kažem, gledajte, sve je moguće. Ukoliko verujete u sebe i imate tu želju i glad, možete sve da postignete
", dodao je kapiten engleske reprezentacije.

Brejdi

Dakle, Kejn je ozbiljan kada kaže da bi voleo da zaigra u NFL, s obzirom na to kakvu tehniku šuta ima, nema sumnje da bi bio sjajan kiker, ali je možda njegova želja da ide koracima svog idola i postane kvoterbek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke