Još jedan debakl Saše Ilića u Rusiji, i Zdjelar je tome doprineo!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.05.2024.
20:57
Izvor: Sportske.net

Susret bivših saigrača iz Partizana pripao mlađem.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Saša Ilić je prilično neočekivano iz lagodne pozicije u grčkom Atromitosu odlučio da se u finišu sezone preseli u Pari NN koji očajno igra ovog proleća i kome preti ispadanje iz ruske Premijer lige.

Na svom debiju na klupi Pari Nižnjeg Novgoroda, Ilić je uspeo da osvoji bod protiv favorizovanog Spartaka iz Moskve, ali je njegov tim u tom meču imao jedva 15 posto poseda lopte i praktično čitav meč se grčevito branio.

Usledio je debakl na gostovanju poslednjeplasiranom Sočiju od čak 6:1, a večeras još jedan težak poraz, ovoga puta protiv moskovskog CSKA, i to na svom terenu - 6:2!

Obljakov je već u desetom minutu započeo ovu kanonadu ''armejaca'', da bi već u 22. Musajev duplirao prednost. Isti igrač je petnaest minuta kasnije upisao i asistenciju, kada je nekadašnji vezista Partizana i u to vreme Ilićev saigrač Saša Zdjelar povisio na 3:0 za goste, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane u bliži ugao.

Početkom drugog poluvremena Stotski je smanjio prednost gostiju, ali nakratko, jer je u 56. minutu Davila postigao četvrti gol za ekipu CSKA.

Pokušavali su domaći koliko god je bilo moguće da poprave utisak, pa je Boseli u 77. minutu izbegao ofsajd i smanjio na 4:2.

Ipak, Pari NN nije uspeo da izbegne ''petardu'' u ovom meču, jer je i Zabolotnji u 82. minutu savladao golmana Nigmatulina - 5:2 za CSKA.

Međutim, ni to nije bilo sve! U 90. minutu gosti su izveli kontru tri na jedan i gol je bio neminovan - Zabolotnji je ovoga puta nesebično uposlio Glebova koji je postavio konačnih 6:2.

U nadoknadi vremena se i sedmi put zatresla mreža domaćih, ali je taj gol poništen zbog prekršaja...

Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo, CSKA je na šestom mestu sa 45 bodova, a Pari NN je na 14. poziciji sa 29 bodova. U poslednjem kolu Ilićev tim će gostovati ekipi Krila Sovjetov, koja je u sredini tabele i koja je vezala tri poraza u prethodna tri kola.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke