Još jedan korak ka "Skudetu" - Napoli slavio u Salernu!

Autor: Mladen Heleta
subota 21.01.2023.
19:57
Izvor: Sportske.net

Napoli tačno na polovini sezone ima 50 bodova.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija nastavili su da hitaju ka tituli šampiona Italije, trećoj u istoriji kluba, koju čekaju još od 1990. godine.

Izabranici Lućana Spaletija brzo su preboleli ispadanje iz domaćeg kupa od Kremonezea, pa su u utakmici 19. kola Serije A pobedili Salernitanu u gostima sa 2:0 i tačno na polovini sezone imaju 50 bodova, što je 12 više od šampiona Milana i 13 od Intera. Naravno, timovi iz Milana imaju po meč manje. Salernitana se nalazi na 16. mestu sa 18 bodova.

Strelci su bili Di Lorenco i Osimen.

Trener Salernitane Davide Nikola, koji je prošle sedmice prvo smenjen, pa vraćen na klupu ovog tima posle debakla od Atalante (2:8), dobro je pripremio meč i njegova ekipa je u prvom poluvremenu defanzivno odlično stajala i parirala Napolitancima. Na kraju je ipak presudio suvi kvalitet.

Izostanak prehlađenog Kvarackelije se osetio u igri Napolija, nedostajalo je lucidnosti, ali je i pored toga Osimen pretio u dva navrata, a jedan gol mu je poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Kada se činilo da će se na veliki odmor otići sa rezultatom 0:0, Napoli je bukvalno u poslednjoj sekundi prvog dela došao do vođstva.

Igrao se treći minut sudijske nadokande vremena kada je Zambo Angisa na levom boku odigrao dupli pas sa Ruijem, ušao u kazneni prostor i poslao loptu na suprotnu stranu, gde je natrčao desni bek Di Lorenco i perfektnim udarcem sa šest metara zakucao loptu pod prečku, za 0:1.

Gde je stao na kraju prvog, Napoli je nastavio na početku drugog poluvremena. Elmas je u 48. minutu tukao sa distance i pogodio stativu, a odbitak je došao pravo na nogu Osimenu, kome nije bilo teško da pogodi željeno mesto, za 0:2. Bio je to 11. gol Nigerijca na poslednjih 10 ligaških utakmica.

Domaćin je tek nakon ovog gola krenuo u napad, a veoma dobru šansu imao je u 56. minutu, kada je udarac glavom Pirole završio tik pored stative.

Posle toga je u Salernu počeo jak pljusak, a Napoli je umirio ritam i kontrolisao situaciju sve do 83. minuta, kada je Salernitana pravo niotkuda došla do velike prilike. Kiksirao je Di Lorenco, a Pjontek pogodio stativu.

U samom finišu nije bilo uzbuđenja, pa je Napoli osvojio tri velika boda u šampionskom pohodu.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke