Joško Gvardiol odmenio Halanda, Siti se vratio na čelo Premijer lige!

Autor: Ivan Cvetković
subota 11.05.2024.
15:27
Izvor: Sportske.net

Hrvatski fudbaler obeležio susret u Londonu sa dva gola.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti ekipu Fulama rezultatom 4:0 u okviru 37. kola engleske Premijer lige.

Puleni Pepa Gvardiola ostvarili su još jednu rutinsku pobedu, ovoga puta u Londonu gde "Kolibari" nisu uspeli da pruže značajniji otpor aktuelnom prvaku Engleske.

"Građani" su poveli već iz prve ozbiljnije akcije, Joško Gvardiol je probio po levoj strani i ušao u sredinu, te posle dodavanja De Brujnea hirurški precizno matirao nemoćnog Lenoa u 13. minutu.

Mogao je Siti i da uveća prednost pred odlazak na odmor, ali je udarac Akanđija otišao preko gola.

Početkom drugog poluvremena, lepu priliku imao je Silva kada je Leno uspeo da spreči njegov pokušaj zahtevnom intervencijom, da bi nedugo zatim na drugoj strani pokušao Muniz.

Odbrana Fulama bila je nemoćna i u 59. minutu, Silva je probio po desnoj strani i bio blokiran od strane protivničkog igrača, a odbijenu loptu je iz prve uspeo da zahvati i pogodi Fil Foden.

Veliku priliku propustio je i Haland kada je gađao pored leve stative, da bi na 3:0 povisio Gvardiol svojim drugim golom u 71. minutu meča posle centaršuta Silve.

Konačan rezultat postavio je Hulijan Alvarez u poslednjim trenucima meča nakon što je Diop bio isključen zbog prekršaja nad Argentincem.

Dva kola pre kraja sezone u Premijer ligi, Mančester siti ponovo je zauzeo prvu poziciju sa 85 bodova, dva više od Arsenala.

Fulam je 13. sa 44.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke