Jovanović pred Nordsjeland: "Danci pod pritiskom nisu kao mi"

Autor: Sportske Net
utorak 22.08.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Veruje u pobedu novi golman Partizana.

FK Partizan/Sandic foto
FK Partizan/Sandic foto

Povezane vesti

Heroj Partizanove pobede u Humskoj nad Sabahom i plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu konfrencija Aleksandra Jovanović, dobro poznaje narednog rivala u borbi za Evropu, Nordsjeland. Igrao je dve i po godine za danski Orhus i još šest meseci na pozjamici u Ueski.

Očekuje ga veliki posao pred ovaj susret u četvrtak. 

"Nordsjeland ima ustaljen sistem rada od petlića, pionira do prvog tima, takođe imaju i školu fudbala u Gani odakle uzimaju najtalentovanije igrače, to je najbolja škola fudbala u Africi. Imaju kvalitetne trenere, ulažu na pravi način i to se vidi po transferima koje prave u svakom prelaznom roku. To su igrači koji odlaze u Bundesligu, La Ligu, Premijer ligu. Sada ovaj dečko (Ernest Nuama, prim.aut) ima ponudu iz Liona", rekao je Jovanović.

Sigurno će biti teže nego u prethodnom kolu, s obzirom na to da je Nordsjeland ipak mnogo jači nego klub iz Azerbejdžana.

"Treba se fokusirati samo na nas, ne na njih. Bez obzira, u pitanju je respektabilan klub, igraju na veštačkoj travi što za njih predstavlja dodatnu prednost. Neće biti lako, ali treba da se nametnemo tamo. Danci imaju radni mentalitet, vole da rade, fokusirani su, daju 100 odsto svakog dana, ali pod pritiskom nisu kao mi. Bio sam tamo i znam, kad je teško oni idu pozadi. Kod nas je obrnuto, kad je teško mi idemo napred."

Nordsjeland je dobro otvorio novu sezonu.

"Trenutni Nordsjeland je dobar. Ima četiri pobede iz pet utakmica, završio je prošle godine kao drugi u ligi koja nije nimalo laka. Sa saigračima iz Orhusa nisam pričao, najiskrenije, jer sam verovao da ćemo se susreti sa njima u Evropi, ali su oni ispali od Klub Briža. U klubu analiziramo Nordsjeland kao i svakog drugog protivnika. Uvek je dobro čuti nešto sa strane, ali smo ovog puta fokusirani samo na nas", rekao je golman crno-belih. 

Osvrnuo se Jovanović i na penal seriju protiv Sabaha i ponovljeni penal na kraju koji je uspešno odbranio.

"Volim da gledam igrača u oči, to je takozvana igra nerava, nisu nikakve provokacije u pitanju. Međutim u ovoj penal seriji sudija je sve vreme bio pored mene pre izvođenja i konstantno je nešto pričao, rekao sam mu pusti da me pusti da branim, jer znam pravila. Trudio sam se da ostanem miran čak i nakon poništenog prvog penala. Potom je usledio drugi i erupcija oduševljenja".

Jovanović je dodao da bi bez problema mogao da izvede penal protiv Nordsjelanda ako do jedanaesteraca dođe.

"Ako bude zatrebalo šutnuo bih. Sad protiv Sabaha rekao sam momcima i treneru ako nemate petoricu spreman sam da pucam. Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše i pomaže mi da održim fokus", uverava Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke