Jovetić: "Čast mi je da radim sa Prosinečkim"

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.03.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Crnogorci na novom početku.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacije Crne Gore igra sutra u Antaliji protiv Belorusije prvi meč u eri novog selektora Roberta Prosinečkog. Ovaj prijateljski duel zakazan je za 18 sati.

Crna Gora je jedina selekcija nastala iz bivše Jugoslavije koja se nikada nije plasirala na neko veliko takmičenje, sada se spema za septembar i početak UEFA Lige nacija, koja joj može doneti baraž za Mundijal, a Prosinečki je najavio neke promene u igri, pre svega vezane za fazu napada.

Kapiten Crne Gore Stevan Jovetić, koji već 17 godina nosi dres reprezentacije, došao je u Antaliju motivisan kao da igra prvi meč, a ne 73.

"Prošla su četiri meseca od poslednjeg okupljanja, a uvek je lepo doći u reprezentaciju. Novi selektor je tu, nema potrebe da ga posebno predstavljamo, čast nam je da radimo sa njim. Sviđa mi se šta Prosinečki želi da igramo, to je veliki plus. Nadam se da ćemo zajedno imati dobre rezultate i uživati", poručio je Jovetić.

Crnogorci će u ponedeljak, takođe u Antaliji, igrati sa Severnom Makedonijom, dok ih u junu čekaju prijateljski dueli sa Belgijom i Gruzijom. Sve to kao priprema za septembar i start Lige nacija u kojoj će rivali biti Island, Vels i Turska.

"Od navijača tražimo podršku od početka do kraja ciklusa. Kod nas je uglavnom tako da kad su dobri rezultati onda je podrška veća, čim se u dva meča kiksira stadion bude poluprazan. Valjalo bi da bude pun tokom cele godine. Igramo pet puta godišnje, zaslužujemo da tribine bude ispunjene. Nije stadion prevelik", poručio je Jovetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke