Jović iskreno: "Prerano sam otišao u Real Madrid, ali..."

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.11.2022.
19:55
Izvor: Sportske.net

Srbin otvorio dušu.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Srpski napadač Luka Jović leta 2019. godine ostvario je svoj san potpisom za Real Madrid, ali to se ispostavilo kao pogrešan potez.

Jović je u Madrid stigao posle 40 golova i 10 asistencija u dresu Ajntrahta, za astronomskih 60 miliona evra, ali je onda počeo potpuni pad.

U dresu Reala je odigrao 51 utakmicu, uz skroman učinak od tri gola i pet asistencija, pa je transfer u Fiorentinu bio neminovan.

"Za mene je Madrid bilo sjajno iskustvo. Velika mi je čast što sam imao priliku da budem deo najvećeg kluba nasvetu. Ali, mislim da sam u Madrid otišao prerano. Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio "Zlatnu loptu". Na početku nisam imao ni sreće. Prvo zbog korona virusa, posle su usledile i neke povrede... ali kada sve saberem, Real Madrid je bio ogromno iskustvo za mene", rekao je Jović. 

Srbin je otkrio i ko je na njega ostavio najjači utisak tokom tri sezone u Madridu.

"Ne želim da ispadne da umanjujem nečije igračke kvalitete, ali Karim Benzema je ostavio jak utisak na mene, i bez sumnje je to i Luka Modrić. Oni su uvek bili tu za mene. Luka je jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida", otkrio je Jović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke