"Jović je licemer, izdao je Piolija"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.02.2024.
10:33
Izvor: Sportske.net

Srbin na meti italijanskih medija.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana izgubili su sinoć od Monce na gostovanju rezultatom 4:2, u utakmici 25. kola Serije A.

"Rosoneri" su na taj način propustili priliku da preteknu Juventus i izbiju na drugo mesto na tabeli, a italijanski mediji su se posle meča okomili na srpskog napadača Luku Jovića, kog su označili kao glavnog krivca za neuspeh Milana.

On je dobio priliku od trenera Stefana Piolija da počne utakmicu, a u 53. minutu je napravio potpuno nepotreban potez i dobio direktan crveni karton, kod rezultata 2:0 za Moncu.

On je u predelu lica udario defanzivca Monce Armanda Ica i završio meč. Iako je Milan tada bio u debelom zaostatku, Jović se našao na tapetu u tekstovima nakon ovog susreta.

"Gazeta delo Sport" ističe u tekstu pod naslovom "Piolija izdala rotacija i Jović" da je "tim doživeo kolaps".

"Piolija je izdao onaj koji mu je bio najviše lojalan! Luka Jović u verziji „tu quoque", piše ovaj uticajni italijanski medij.

Inače, ovaj izraz se koristi kada se neko optužuje za licemerje. Jasno se vidi šta italijane misle o Joviću, kojem sigurno nije bila namera da upropasti priliku koju je žarko želeo i nađe se u startnih 11.

"Crveni karton koji je dobio Luka Jović, u verziji 'i ti takođe', manifest je neočekivanog ali zasluženog poraza i rezultat individualnih grešaka i upitnog izbora", konstatuje Gazeta u izveštaju.

I u ostalim tekstovima italijanskih medija preovlađuje ista ocena, da su Pioli i Jović najveći krivci što je Milan poražen sa 4:2.

Dovodi se u pitanje da li će Pioli i Jović biti u Milanu i naredne sezone.

"DAZN" prenosi da je crveni karton Jovića izazvao i debatu između dvojice trenera, Stefana Piolija i Rafaelea Paladina kraj aut linije.

Federika Zile, reporter DAZN-a, prenosi da je klupa Milana skočila da zaštiti Jovića, jer su smatrali da on nije zaslužio isključenje.

"Klupa Milana je pokušala da minimalizuje to što se desilo, ali je Paladino reagovao rekavši Pioliju da je njegov igrač udaren u lice. Od tog momenta svađa je prestala", prenosi DAZN.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke