Jubilarac Sergej pleni i oblači - Ovaj Lacio podseća na čuvenu generaciju!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.10.2022.
14:26
Izvor: Sportske.net

Kakva partija Sergeja!

SS Lazio
SS Lazio

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija pobedili su Speciju sa ubedljivih 4:0 (2:0) u utakmici 8. kola italijanske Serije A.

Još jednom su "nebeskoplavi" pružili kvalitetnu partiju i ponovo je sačuvana mreža Provedela. Sa tek pet primljenih golova, ovo je im je najbolji defanzivni start od 2001. godine kada su u srcu odbrane bili Alesandro Nesta i Jap Stam.

Počelo je eksplozivno, jer je već posle tri minuta igre Lacio imao penal koji u gol nije uspeo da pretvori Ćiro Imobile. Ipak, brzo su stvari postavljene na svoje mesto. Zakanji je u 16. minutu posle sjajnog dodavanja Felipea Andersona promenio rezultat na semaforu, da bi u 24. Alesio Romanjoli prelepo pokupio loptu i iz polu-voleja matirao Dragovskog.

Sergej Milinković-Savić je blistao tokom čitavog meča dominiravši sredinom terena. Još jedna izuzetna partija srpskog reprezentativca krunisana je sa dva pogotka. Prvo je na asistenciju Zakanjija u 62. minutu bez većih problema zatresao mrežu došavši tako do svog jubilarnog 50. pogotka u Seriji A, da bi u samom finišu sjajno izbegao ofsajd zamku odbrane Specije i "bocnuo" Dragovskog za konačnih 4:0.

Nema sumnje, Sergej je verovatno najbolji igrač u Italiji u ovom trenutku. Ovo mu je četvrti pogodak na poslednje tri utakmice za Lacio koji je sada trećeplasirani tim tabele Serije A.

Standings provided by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke