Juče Mitar, danas Haland! Siti već ima prednost!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.08.2022.
19:24
Izvor: Sportske.net

Norvežanin nemilosrdan na debiju u Premijer ligi.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedom su otvorili sezonu u Premijer ligi, pošto su u gostima savladali Vest Hem rezultatom 2:0.

Heroj Sitija bio je novajlija Erling Haland, koji je iznudio i potom realizovao penal u 35. minutu i u 65. postavio nedostižnih 0:2.

Pep Gvardiola je odlučio da započne meč sa Erlingom Halandom, kome su pomagali Džek Griliš i Fil Foden, a iznenađenje je bilo da je Ilkaj Gundogan dobio šansu pre Bernarda Silve.

Siti je dominirao od samog početka, Vest Hem nije  uspeo da dođe do opasne zone, a gosti su strpljivo gradili svoje napade.

Iako su domaći dobro stajali, jedan pas je bio dovoljan da Haland pobegne, predribla golmana Areolu koji ga je oborio u 35. minutu oborio i napravio penal. Norvežanin je i preuzeo odgovornost i pogodio za 0:1.

Siti je nastavio da dominira i u nastavku, a Vest Hem se malo razbudio od 55. minuta kada je Gundogan greškom otvorio akciju domaćima, ali je Rajs loše šutirao sa 16 metara. 

Dejvid Mojes je probao ofanzivnim izmenama da prelomi meč, uveo je Benrahmu i Skamaku u 57. minutu umesto Antonija i Lanzinija, ali je Siti ubrzo odgovorio. Čim je Vest Hem malo izašao i napao, usledio je brz napad, De Brujne je maestralno spojio Halanda sa golom, Norvežanin je u situaciji jedan na jedan rutinski pogodio za 0:2

Vest Hem je bio  potpuno nemoćan posle drugog gola, Siti je zaključao loptu u svojim nogama i čuvao rezultat. 

Siti je pobedom počeo sezonu i već ima dva boda više od Liverpula, koji mu je godinama unazad najveći rival u Premijer ligi. 

U narednom kolu Siti dočekuje Bornmut, a Vest Hem gostuje Notingem Forestu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke