FA kup: Mojes izdržao 90, ne i 120 minuta, MekTominej odveo Junajted u 1/4!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.02.2021.
23:03
Izvor: Sportske.net

Junajted prošao posle velike i duge borbe.

 EPA-EFE/Phil Noble
EPA-EFE/Phil Noble

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su posle 120 minuta borbe pobedili Vest Hem rezultatom 1:0.

Heroj Junajteda bio je Skot MekTominej u 97. minutu.

Ole Gunar Solskjer je izveo snažan sastav, iako je odlučio da odmori Bruna Fernandeša, Luka Šoa i Edinsona Kavanija, pošto je ostatak ekipe bio standardan, uz Dina Hendersona na golu.

Junajted je imao nekako jalovu dominaciju, u prvom poluvremenu je bio konkretniji nego u drugom, a tri dobre prilike propustili su Grinvud, potom Lindelof posle kornera i najbolju Van De Bek, ali je Vest Hem imao sreće.

Junajted je u prbom poluvremenu imao posed lopte 71:29%, Vest Hem je bio daleko od gola, ali su golovi izostali.

Junajted je u drugom delu igre pao u igri, odnosno nakon što je u 53. minutu Markus Rašford propustio najbolju šansu na meču. Ostao je sam ispred Fabijanskog, koji je bio bolji u duelu jedan na jedan u svom petercu.


Solskjer kao da nije prepoznao da je njegov tim posle toga samo padao u igri, nije reagovao izmenama, za razliku od Dejvida Mojesa, koji je u kratkom periodu napravio tri izmene uvođenjem Džonsona, Frederiksa i Odubeka, dok su izašli Bouven, Diop (koji je u prvom delu zamenio povređenog Ogbonu) i Jarmolenka.

Praktično, Junajted nije uradio ništa u narednih pola sata, pošto je Solskjer odlučio da prodrma svoj tim tek u 74. minutu kada su ušli MekTominej i Bruno umesto Matića  i Van de Beka.

Upravo je Portugalac uneo živost u igru Junajteda, pošto je uputio prvi udarac sa distance, sa nekih 20 metara šutirao je pored gola. 

Solskjer je u finišu krenuo u totalnu ofanzivu, Kavani je u 86. minutu zamenio Grinvuda. Ipak, promene rezultata nije bilo, pa se otišlo u produžetke.

Junajted je otpor Vest Hema srušio u 97. minutu, posle prve dobro organizovane kontre koja je počela na levom boku, u nastavku je Rašford spustio povratnu za MekTomineja koji pogađa iz prve za 1:0.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Junajted posle Bornmuta overio plasman u četvrtfinale FA kupa.

FA kup, osmina finala:

Barnli - Bornmut 0:2
Mančester Junajted - Vest Hem 1:0
Šefild Junajted - Bristol Siti
Vulvs - Sautempton
Barnsli - Čelsi
Everton - Totenhem
Svonsi - Mančester Siti
Lester - Brajton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke