Ni dva Harija nisu dovoljna za Ronalda, Portugalac čuva nadu Junajteda!

Autor: Milovan Longinov
subota 12.03.2022.
20:22
Izvor: Sportske.net

Portugalac odgovorio kritičarima!

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su na svom "Old Trafordu" ekipu Totenhema rezultatom 3:2 (2:1) u derbiju 29. kola Premijer lige.

Ralf Rangnik je ostao bez Bruna Fernandeša neposredno pre utakmice, pošto se Portugalac razboleo, pa je Junajted morao da menja plan. U veznom redu su zaigrali Matić, Fred i Pogba, a napred Rašford, Sančo i Ronaldo.

Antonio Konte je mogao da računa na najjači sastav, ali ga je Junajted u prvom poluvremenu iznenadio u dva navrata.

U 12. minutu Fred je maestralno petom proigrao Ronalda, koji je raspalio po lopti za 1:0. 

Totenhem je potom preuzeo inicijativu, bio je bolji rival, a onda je Teljes napravio glupost. Igrao je rukom posle centaršuta Kuluševskog, a sudija je pokazao na belu tačku. Hari Kejn je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

Međutim, onda je Nemanja Matić upisao sjajnu "predasistenciju", fenomenalnim pasom izbacio je Sanča koji je kroz peterac pronašao Ronalda za 2:1.

Osim pogodaka, nije bilo većih šansi pred golovima Ljorisa i De Hee, treba istaći i da je Ben Dejvis pogodio, ali iz očiglednog ofsajda. 

Totenhem je nastavio da dominira i u drugom poluvremenu, imao je posed, ali se Junajted veoma dobro branio, a o napadu i nije mnogo razmišljao. Prvu šansu u drugom delu imao je Totenhem i to tek u 61. minutu, Kuluševski je proigrao Sona, koji je sa desetak metara šutirao pored stative.  

Junajted je uzvratio pet minuta kasnije posle jedne kontre, Fred ju je sjajno povukao, izbacio je Ronalda na boku, ali je Ljoris bio uspešniji.

Nešto bolju igru, Totenhem je uspeo da iskoristi u 72. minutu, Son je proigrao Regilona na levom boku, Španac je poslao oštru loptu kroz peterac, a Megvajer u želji da interveniše matira De Heu za 2:2.

U 77. minutu Ronaldo je ponovo testirao Ljorisa, Francuz je opet bio uspšeniji i opet je intervenisao. 

Samo pet minuta kasnije, Ljoris nije mogao ništa, nakon kornera, Ronaldo je bio najviši u skoku i zakucao glavom za 3:2!

Junajted je uspeo da sačuva vođstvo i privremeno skoči na četvrtu poziciju sa 50 bodova, Arsenal ima 48 i čak četiri utakmice manje u ovom trenutku. Totenhem je ostao sedmi sa 45 i dva meča manje od Junajteda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke