Junajted se vratio iz "mrtvih" - Bod ko kuća na "Old Trafordu"!

Autor: Stefan Matić
sreda 08.02.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta Jorkširci nisu iskoristili.

Martin Rickett/PA via AP
Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Lids imao 2:0 posle 48. minuta igre, ali Rašford i Sančo osvajaju bod za domaće (2:2).

Mladi Italijan Njonto je zatresao mrežu Junajteda već u prvom minutu. 

Lepa kombinacija sa Bamfordom, nova zvezda Lidsa preciznim šutem vara De Heu i gosti vode sa 1:0. 

Pritiskao je Lids svog velikog rivala, De Hea je u 12. minutu zabeležio veliku odbranu posle šuta Struijka. Junajted je potom krenuo da preti, Bruno Fernandeš je šutirao tik pored stative. Sabicer se oprobao koji minut kasnije, pa i Garnačo, ali bez promene rezultata.

U završnici su Jorkširci u dva navrata tražili penal, posle duela odbrambenih igrača sa Gnontom i Samervilom, ali VAR pokazuje da penala nema te se rezultatom 1:0 otišlo na pauzu. 

I ponovo je Junajted "zaleđen" na početku igre - Samervil probija po krilu, šut se odbija od Varanea u gol i to je 2:0 za Lids od 48. minuta. 

Ušli su potom Sančo i mladi Pelistri. Upravo je mladi Urugvajac zabeležio važnu rolu kod smanjivanja prednosti Lidsa. Uposlio je u pravom trenutku Daloa koji nalazi Rašforda - Englez glavom smanjuje na 2:1 u 62. minutu.

Imao je par minuta kasnije rezervista Aronson sjajnu šansu iz slobodnjaka. De Hea je bio savladan, ali stativa ga spasava ovog puta. A onda 70. minut i Junajted izjednačuje! Sančo se odlično snašao posle centaršuta Šoaa, 2:2 u sedamdesetom minutu.

Varane je imao odličnu šansu u 77. minutu za preokret, ali Melije je sjajno reagovao. Nastavio je Junajted sa napadima, pokušao je Bruno a zatim i Fred u nadoknadi, ali bez gola - ostaje 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke