Junajted se mučio i sa najgorim timom PL, Dalo postigao evrogol za tri boda

Autor: Milovan Longinov
subota 21.10.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Ponovo neuverljivi Junajted...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima Šefild junajted rezultatom 2:1 u devetom kolu Premijer lige. 

Erik ten Hag je i večeras improvizovao, Hari Megvajer i Džoni Evans su bili štoperski tandem, a Viktor Lindelef i Dalo bekovski, dok je povređenog Kazemira menjao Skot MekTominej u tandemu sa Sofijanom Amrabatom.

Upravo je MekTominej obeležio prvo poluvreme, u 28. minutu iskoristio je asistenciju Bruna Fernadneša i uz malo sreće doneo Junajtedu vođstvo.

Ipak, samo šest minuta kasnije Škot je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je MekBurni za 1:1

Neočekivano, Šefild junajted je odjednom preuzeo inicijativu i imao zrelije prilike i više od igre. Domaći su propustili dve solidne na otvaranju drugog poluvremena, a onda je umalo pala kazna kada je Rašford proigrao Hojlunda, ali ni on nije bio dovoljno precizan. 

U 58. minutu Rašford je imao najbolju šansu, posle nove greške odbrane, Bruno je proigrao Engleza koji je levom nogom šutirao pored stative. 

Ten Hag je ubrzo odlučio da napravi trostruku promenu, ušli su Marsijal, Eriksen i Garnačo umesto Hojlunda, MekTomineja i Antonija i Junajted je pojačao ofanzivu.

Amrabat je umalo postigao evrogol, sa distance je snažno šutirao i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa, Šefild je imao sreće. 

U 77. minutu Dalo je preuzeo stvar u svoje ruke, prihvatio je loptu od Lindelefa i sa blizu 25 metara poslao loptu u rašlje, golman Foderingem je zakačio, ali nije uspeo da ostane nesavladan.

Junajted je uspeo da sačuva prednost i dođe do pete pobede i sada je osmi sa 15 bodova, Šefild je ostao zakucan za dno sa samo jednim osvojenim bodom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke