Aston Vila prosula dva gola, Garnačo i konačno taj Hojlund za veliki preokret Junajteda!

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.12.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Mančester junajteda.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Aston Vilu nakon velikog preokreta rezultatom 3:2 (0:2) u 19. kolu Premijer lige.

Iako je Aston Vila na poluvremenu vodila golovima MekGina i Dendonkera, usledio je nestvaran preokret u režiji dvostrukog strelca Garnača i Hojlunda, koji je dao prvenac za pobedu.

Erik ten Hag večeras nije mogao da računa na lakše povređene Luka Šoa i Sofijana Amrabata, čime je samo lista odsutnih postala duža, jer su van stroja - Hari Megvajer, Lisandro Martinez, Kazemiro; Viktor Lindelef, Tajler Malasija, Mejson Maunt i Entoni Marsijal. 

Aston Vila je to uspela da kazni odmah u prvom poluvremenu. U 21. minutu MekGin je izveo prekid, lopta je padala kroz peterac, tamo je niko nije dirao, a Onana nije stigao da reaguje - 0:1.

Samo pet minuta kasnije, Vila je duplirala prednost, nakon novog prekida, Lengle je glavom spustio loptu, a u petercu je na pravom mestu sačekao Dendonker za 0:2.

Nokautirani Junajted je do poluvremena pokušavao da makar smanji prednost, najopasniji su bili Rašford i Bruno Fernandeš, ali nije bilo promene rezultata.

Domaći su zaigrali nešto energičnije i bolje u nastavku i već u 48. minutu zatresla se mreža Emilijana Martineza, ali je VAR signalizirao ofsajd. Junajted je kreirao zaista predivnu akciju, koju je završio Rašford savršenim pasom za Garnača, ali je Argentinac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, 10 minuta kasnije, sve je bilo čisto, isti akteri vratili su Junajted u život. U 59. minutu izveli su novu lepu akciju, Rašford je na sličan način poslao loptu na drugu stativu, a tamo je na pravom mestu sačekao Garnačo za 1:2.

Taj pogodak potpuno je promenio energiju na terenu, jer je Junajted odjednom u potpunosti preokrenuo situaciju. Junajted je u 71. minutu kaznio smušenost u odbrani Aston Vile, Lengle nije dobro odreagovao, potom je i Dijego Karlos zakasnio da izblokira Garnača koji je postigao i drugi pogodak za 2:2!

Aston Vila je umalo posle dva minuta stigla do novog vođstva, ali je Džoni Evans ispred gol linije izblokirao udarac MekGina i spasao već savladanog Onanu.

Usledio je još uzbudljiviji finiš utakmice, Lengle je ponovo loše reagovao poklonio je Antoniju šansu, srećom lopta je završila u korneru, posle kog je pao treći gol. Bruno je centrirao, MekGin loše odreagovao, a Hojlund bio na pravom mestu i pogodio za prvenac u Premijer ligi za erupciju na "Old Trafordu

Do kraja je Junajted uspeo da sačuva vođstvo i konačno prekine niz od tri utakmice bez pobede, dok je Aston Vila propustila priliku da ostane u trci sa Arsenalom i Liverpulom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke