Junajtedova partija sezone za trofej u FA kupu, Ten Hag pronašao recept za Pepa, za kraj!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.05.2024.
17:56
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica Junajteda!

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su FA kup pošto su u finalu na "Vembliju" pobedili Mančester siti rezultatom 2:1! 

Strelci za Junajted bili su Garnačo u 30. i Kobi Mejnu u 39. minutu, dok je za Siti pogodio rezervista Žeremi Doku u 87. 

U finalu FA kupa mnogi su videli Sitijev novi trofej, ali je Erik ten Hag danas iznenadio Pepa Gvardiolu, posebno u prvom poluvremenu. 

Siti jeste dominirao od prvog minuta, ali je teško dolazio do opasne zone i ozbiljnijih šansi pred golom Onane.

Na isteku pola časa igre, Gvardiol i Ortega se nisu sporazumeli, Hrvat je glavom vratio loptu ka petercu, a tamo je umesto Sitijevog golmana bio Garnačo koji je prihvatio ovaj poklon i pogodio prazan gol za 0:1.

Još veći šok usledio je u 39. minutu, ovaj put, Junajted je izveo prelepu akciju. Rašford je poslao dijagonalu sa levog na desni bok, gde je prihvatio Garnačo i proigrao Bruna, a ovaj maherski iz prve samo prosledio do Mejnua koji je u punom trku gađao pored Ortege za 0:2!

Siti je bio prilično bezopasan, osim Silvinog udarca sa distance, koji je Onana lako uhvatio, nije bilo udaraca ka golu. 

Pep Gvardiola je bio vidno besan i uznemiren zbog svega što je gledao, pa je odmah na poluvremenu uveo Žeremija Dokua i Manuela Akanđija umesto Matea Kovačića i Nejtana Akea. 

Siti je krenuo u totalnu ofanzivu, i u 54. minutu upravo je Doku probio i poslao povratnu, a Haland naleteo na nju i pogodio prečku.

Gvardiola je odlučio da napravi i treću promenu, pomalo šokantnu pošto je već u 57. minutu izveo Kevina De Brujnea i uveo Hulijana Alvareza.

Upravo je Argentinac u 64. minutu imao sledeću šansu, ali ni on nije uspeo da savlada Onanu. Junajted je svoju šansu čekao iz kontri, Garnačo je imao priliku, ali je Ortega ovaj put uspeo da interveniše. 

Napadi Junajteda nastavili su da se nižu, u 77. minutu Kajl Voker je šutirao snažno po zemlji sa 25 metara, Onana je opet bio siguran. 

Kako se meč bližio kraju, tako su se igrači Sitija nekako mirili sa porazom, tempo je u poslednjih 15 minuta potpuno opao, ali je onda ponovo eksplodirao "Vembli".

U 87. minutu Doku je prihvatio loptu na levom boku, uneo je u sredinu i gađao prvi ugao, a Onana je očajno odreagovao i jedan šut koji je morao da brani završio je u mreži - 1:2!

Siti je do kraja opsedao gol Junajteda, ali nije uspeo da dođe do drugog gola i produžetaka.

Ono što je svakako utisak dana jeste da je Erik ten Hag odlično pripremio jednu veliku utakmicu i da je uspeo da pobedi Pepa Gvardiolu nakon nekoliko sramnih i ubedljivih poraza.

Ipak, i pored ovog trofeja, mnogi i dalje tvrde da je uprava već odlučila da u novu sezonu uđe sa novim menadžerom i da će Ten Hag dobiti otkaz...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke