Junajted bi večeras bio drugi da Onana nije poklanjao Ziješu, Sevilja ispustila 2:0, tragičar - Gudelj!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.11.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče, 11 golova na dve utakmice....

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda ispustili su dva puta vođstvo od dva gola i remizirali sa Galatasarajom u gostima - 3:3, dok je Sevilja takođe ispustila 2:0 i na kraju izgubila od PSV Ajndhovena na svom stadionu - 2:3. 

Večeras smo gledali novi spektakl u Istanbulu, nakon što je nedavno Bajern nekako izašao kao pobednik (1:3). Galata je i večeras bila ozbiljan rival, ali je Junajted bio efikasan pred golom.

Već u 11. minutu posle razmene dodavanja sa Hojlundom, Bruno Fernandeš je proigrao Garnača na levoj strani, Argentinac je iskosa poslao loptu pod prečku u prvi ugao za 0:1.

U 18. minutu Junajted je duplirao prednost golčinom Bruna Fernandeša. Bruno je primio loptu, niko ga nije napao, a on je to iskoristio da pošalje loptu pod prečku i postigne prelep gol.

Ali, Galatasaraj se nije predavao i nastavio je da napada. Ikardiju je poništen pogodak zbog sumnjivog i milimetarskog ofsajda, a onda je Ziješ smanjio rezultat. U 29. minutu Ziješ je gađao iz slobodnog udarca, ne baš najbolje, ali je Onana loše reagovao i lopta je završila u mreži - 2:1.

Junajted je u 55. minutu stigao do novog gola, posle nove lepe akcije, Van-Bisaka je poslao loptu na peterac, a tamo je sačekao MekTominej i pogodio prvi ugao za 1:3.

Međutim, to je bila uvertira u nastavak ludnice. U 62. minutu Ziješ je ponovo namestio loptu iz slobodnjaka, iz mnogo teže pozicije, ali je Marsijal odlučio da ne izblokira udarac glavom, Onana nije stigao da reaguje, praktično je uterao sam u svoju mrežu za 2:3.

Devet minuta kasnije, tribine su detonirane. Ziješ je ovaj put bio asistent, poslao je sjajnu dubinsku loptu do Akturtoglua, a ovaj zategao u prvi ugao nemoćnog Onane za 3:3!  

Igra se nakon toga rasplamsala, Pelistri je imao dobru šansu, potom i Zaha na drugoj strani. Onda je u 85. minutu stadion zanemeo kada je Bruno sa 25 metara pogodio stativu. 

U poslednjim minutima Pelistri je propustio još jednu veliku šansu iz neposredne blizine, pa je Junajted ispustio pobedu i ostao poslednji sa četiri boda. Ali, Galatasaraj ima pet, Kopenhagen takođe četiri i ako Bajern večeras opravda ulogu favorita, čeka nas paklen rasplet u poslednjem kolu u kom Kopenhagen čeka Galatasaraj, a Bajern ekipu Junajteda.

Standings provided by Sofascore

Uzbudljivo je bilo i na "Ramon Sančez Pishuanu", gde je Sevilja vodila 2:0, ali je na kraju izgubila od PSV-a - 2:3. 

U 24. minutu Rakitić je izveo prekid, a Serhio Ramos bio na pravom mestu za 1:0.

U 47. minutu Sevilja je došla do drugog gola, Akunja je poslao dug pas, En Nesiri pobegao odbrani i pogodio za 2:0.

Ali, onda je Okampos napravio glupost, u razmaku od 63. do 66. minuta dobio je dva žuta kartona i svoje igrače ostavio na cedilu.

Samo dva minuta kasnije, Dest je centrirao, a Saibari pogodio rašlje nemoćnog Dmitrovića za 2:1. 

Nažalost, Sevilja je primila drugi gol u 82. minutu kada je Gudelj nemoćnogledao kako ga pogađa lopta ispred gol linije i odlazi u mrežu za 2:2. 

U nadoknadi vremena usledio je novi šok - Vertesen je protutnjao po levoj strani pored Nijansua kako da ne postoji, kao na tacni proigrao Pepija koji je glavom pogodio sam ugao za 2:3. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, PSV je sada na korak od osmine finala sa osam bodova, tri više od Lansa, koji večeras gostuje Arsenalu. Sevilja je bez šanse da se plasira u narednu rundu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke