Junajted dva puta sa bele tačke i Evropa je opet blizu

Autor: Milovan Longinov
subota 09.03.2024.
15:27
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Junajteda nakon dva poraza.

EPA-EFE/ASH ALLEN
EPA-EFE/ASH ALLEN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su ekipu Evertona rezultatom 2:0 u prvom meču 28. kola Premijer lige.

Junajted je do pobede došao golovima iz penala, strelci su bili Bruno Fernandeš u 12. i Markus Rašford u 36. minutu. 

Već u 12. minutu Garnačo je prevario Tarkovskog, koji ga je potkačio po nozi, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Bruno koji je savladao Pikforda za 1:0.

Njih dvojica bili su glavni akteri i u 27. minutu kada je Portugalac izveo maestralan slobodan udarac, ali je Pikford još bolje intervenisao.

Everton je na isteku pola časa propustio veliku šansu da dođe do izjednačenja, MekNil je šutirao sa ivice šesnaesterca pored gola. 

Nekoliko minuta kasnije, Garnačo je iznudio novi penal, ovaj put ga je oborio Godfri, a sudija nije imao dilemu da dosudi najstrožu kaznu. Sada je odgovornost preuzeo Rašford koji je takođe bio siguran za 2:0.

Everton je u nadoknadi prvog dela mogao da se vrati u meč, ponovo je u centru pažnje bio MekNil, ali je Onana ostao nesavladan. 

U nastavku nije bilo promene rezultata, ali je bilo prilika. U 54. minutu Bruno je proigrao Garnača, ali ovaj je gađao preko gola.

Everton je u 58. minutu bio najbliži golu, kada je Onana gađao makazicama, a njegov prezimenjak na golu Junajteda bio bolji sigurnom odbranom.  

Desetak minuta kasnije Junajted je ponovo bio u naletu, Bruno i Lindelef su imali šanse, Pikford je opet bio na mestu.

U finišu je tempo malo opao, promene rezultata nije bilo, pa je Junajted ponovo u igri za Evropu, a Everton i dalje ima razloga da strahuje za opstanak. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke