Junajted i Marsijal na raskrsnici, šta je kamen spoticanja?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 22.09.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Velika otkupna cena muči Francuza.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Francuski fudbaler Antoni Marsijal izvesno će u januaru napustiti Mančester junajted, ali bi problem potencijalnom odlasku Francuza mogla da predstavlja značajna visina obeštećenja koju velikan sa "Old Traforda" traži za njega.

Marsijal od starta sezone nije postigao gol i teško da će više ikad nadmašiti pretprošlu sezonu koji je završio sa čak 23 pogotka u mreži rivala.

Ugovor mu ističe tek na leto 2024. godine i jasno je da Junajted želi da naplati deo novca koji je u njega ulagao od 2015. kada se iz Monaka preselio među "Crvene đavole".

Prema pisanju Jurosporta, Marsijal je zabrinut da bi cena od 40 miliona funti, koliko traži Junajted, mogla da bude kamen spoticanja transferu u eri ekonomske krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Isti izvor navodi da je Francuz trenutno najbliži prelasku u Španiju gde na njega motre velikani poput Barselone i madridskog Atletika, mada je njegova želja da ostane u Engleskoj. 

Marsijal je razumljivo ove sezone u drugom planu kod Ole Gunara Solskjera nakon dolazaka Kristijana Ronalda i Džejdona Sanča, a ako znamo da su tu i Edinson Kavani. Mejson Grinvud, Markus Rašford, jasno je da za njega više nema prave uloge u timu.

U takom stanju stvari, Marsijalova plata od 250.000 funti nedeljno je veliko opterećenje za klub i jasno je da je januar idealna prilika za rastanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke