Junajted "kupi mrvice", hoće li nešto oterati Ten Haga?

Autor: Sportske Net
nedelja 10.12.2023.
23:10
Izvor: Sportske.net

Pre toga mora još nešto da se promeni.

EFE/PETER POWELL
EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Devet pobeda i sedam izgubljenih mečeva u Premijer ligi; četiri boda, jedna pobeda, jedan remi i tri poraza, odnosno poslednje mesto u grupnoj fazi Lige šampiona; ispadanje iz Liga kupa. To je trenutno stanje Mančester junajteda ove sezone. 

Na sve to, treba spomenuti neigranje, odnosno svađu jednog od najskupljih pojačanja kluba Džejdona Sanča sa menadžerom Ten Hagom, kao i stalni sukobi u svlačionici, zatim neigranje Rafaela Varana... I naravno, ono neizbežno promenu vlasničke strukture, strukture unutar kluba ( već je poznata stvar da će na kraju godine Junajted ostati bez izvršnog direktora Ričarda Arnolda,a zameniće ga izvesno Žan klod Blan), odnosno prodaju Junajteda. 

A, na "Old trafordu" sve(t) je stao, baš one 2013. godine kada je Ser Aleks Ferguson odigrao poslednju ulogu na "Teatru snova". Ipak nećemo praviti retrospektivu propasti kroz ovih 10 dugih godina. Trenutno stanje je takvo da Erik ten Hag ( i igrači) ne daju nikakav rezultat. Šesto mesto na tabeli Premijer lige, i to samo zato što ni ostali nisu sjajni, i gotovo izvesno ispadanje iz Lige šampiona, ukoliko se ne desi čudo u Minhenu za dva dana.

Međutim, njegova stolica se ne mrda, barem ne dok se vlasnička struktura ne promeni, javlja novinar "Atletika" David Ornštajn.

On dodaje da je Žoze Murinjo dok je bio na klupi "đavola" bio u povoljnijoj situaciji, pa je dobio otkaz. Takođe navodi da Ten Hag ima "kredit" zbog igranja u finalu FA kupa, kao i osvajanja Liga kupa i plasmana u Ligu šampiona prethodne sezone. Uprkos tome što su ubedljivo poraženi od Bornmuta (3:0), pobeda nad Čelsijem u kolu pre toga, takođe greje mesto Holanđaninu na klupi. 

Deluje da je sve ovo toliko mizerno i malo, odnosno "hvatanje za slamku", ne bi li se bar nečim zadovoljili, ali postoji "mali" problem, a to je što je Mančester junajted preveliki za ovakve lažni skromnost. Potrebno je uraditi nešto veliko, za promenu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke