Junajted na prodaju ovo je cena!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.04.2021.
09:39
Izvor: Sportske.net

Da li će dešavanja oko Superlige ubrzati odlazak američkih vlasnika?

 ERIK S. LESSER
ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Glejzeri žele da izađu iz posla. Nakon što je propala ideja o Superligi, Amerikanci su besni, Avram Glejzer je odbio da se izvini navijačima, a Ed Vudvard odlazi na kraju godine.

Sprema se navodno prodaja, "Miror" tvrdi da se se obratili savetnicima kako bi ubrzali stvari.

Ali, cena je nestvarna. 

Podsetimo, kupili su klub za oko 900 miliona evra pre 16 godina, sada traže oko pet milijardi. To je procena porodice Glejzer koja je pre par godina odbila ponudu konzorcijuma iz Azije, prema nekim informacijama u pitanju je bila milijarda manje.

Vlasnici smatraju da je Junajted najveći klub na svetu, ekonomski najisplativiji, sa najviše navijača, ostatak porodice je da se prihvati manja cene, ali braća koja odlučuju Avram i Džoel je neće mnogo spustiti.

Oni su od Mančester Junajteda napravili verovatno najveći sportski brend na svetu, uprkos preziru navijača i odsustvu rezultata posle povlačenja Ser Aleksa Fergusona.

Izlaženjem iz projekta Superlige, "Đavoli" ne rizikuju kaznu poput Reala, Juventusa, Barselone i Milana koju najavljuje Čeferin, a navodno je odluka o prodaji doneta pre sloma čitave stvari oko novog takmičenja.

Sve u svemu, Mančester Junajted jeste na prodaju, ali je cena paprena i bila bi to najveća akvizicija u istoriji sporta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke