Junajted naciljao trojicu napadača - Jedan je brutalan!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 13.02.2022.
14:14
Izvor: Sportske.net

Mančester u potrazi sa centarforom.

EPA/Friso Gentsch
EPA/Friso Gentsch

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo i Edinson Kavani su sjajni napadači, ali zajedno imaju 72 godine. Kristijano ima punih 37 godina, dok će Kavani sutra napuniti 35. Zbog toga će Junajted morati da osveži svoj napad i osloni se na mlađe snage. 

Kavani će gotovo izvesno napustiti Junajted ovog leta, pa će tako Kristijanu Ronaldu biti potrebna nova altenrativa u napadu. 

Prema pisanju engleskih medija tri imena su u igri za novog napadača "crvenih đavola". 

Prva želja klub sa "Old traforda" jeste kapiten engleske reprezentacije i špic Totenhema, dvadesetosmogodišnji, Hari Kejn. 

Napadač Totenhema već nekoliko godina važi za jednog od najboljih na svetu. Kejn je Englesku doveo do finala Evropskog prvenstva, odličan je razigravač i egzektutor. Sigurno da bi imao važnu ulogu u Junajtedu, a eventualno imenovanje Maurisija Poketina za novog menažera Junajteda, moglo bi da pogura transfer Engleza. Kejn i Poketino su uspešno sarađivali u Totenhemu.

Altenrative Kejnu za novog napadača Junajteda jesu mladi Šveđanin Aleksandar Isak iz Sosijedada i Portugalac Žoao Feliks, koji trenutno nastupa za Atletiko Madrid.

Dvadesetdvogodišnji Isak bio je pravi hit španske lige prošle sezone kada je postigao 17 golova za Sosijedad. Šveđanin bi bio daleko jeftinija opcija od Kejna, ali pitanje je koliko bi podigao kvalitet Junajteda.

Još jedan mladić je na listi želja "crvenih đavola", to je Žoao Feliks, sunarodnik Kristijana Ronaldo nastupa za Atletiko Madrid, ali nikako ne uspeva da iskaže svoj pun potencijal u ekipi Čola Simeonea. Madriđani su za Feliksa dali preko 100 miliona evra, kada su ga doveli iz Benfike, ali od njega još uvek nisu dobili ono što su očekivali, pa bi Junajted mogao da bude pravo mesto za njegov razvoj.

Mančester očekuje mnogo posla ovog leta. Imenovanje novog trenera i sklapanje konkurentnog tima za povratak titule na "Teatar snova".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke