Junajted odoleo Čelsiju - Sančov prvenac, Ronaldo sa klupe

Autor: Sportske Net
nedelja 28.11.2021.
19:23
Izvor: Sportske.net

Po gol na obe strane.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija odigrali su nerešenim rezultatom 1:1 (0:0) meč 13. kola Premijer lige. 

Utakmica je počela u znaku "plavih". Hadson Odoi je pobegao odbrani Junajteda i po levoj strani šutirao u suprotan ugao, ali je De Hea uspeo da zakači loptu i spreči potencijalni pogodak. Čelsi je imao inicijativu prvih 20 minuta meča konstantno ugrožavajući gol gostiju.

Ridiger je imao sjajnu šansu posle udarca, ali je to bilo malo seće za Junajted, jer je pogodio prečku. U 35. minutu Bruno je izgubio loptu, a Odoi preuzeo i šutirao pravo u gol, ali je De Hea ponovo intervenisao. Junajted se konstantno branio, gotovo bez ugrožavanja protivničkog šesnaesterca.

Iako je Čelsi napadao sve vreme, mreže su ostale mirne u prvom poluvremenu.

Po povratku na teren Žoržinjo je napravio grešku, a Sančo mu oduzelo loptu i istrčao sam do kaznenog prostora. Bio je jedan na jedan sa golmanom, kog je lako savladao za 1:0 i svoj prvi gol u Premijer ligi.

Rezultat se jeste promenio, ali je Čelsi nastavio da vrši pritisak na De Hein gol. Junajted je tražio prilike jedino iz kontri.

Kristijano Ronaldo je ušao u igru u 64. minutu kada zamenio Sanča.

Sredinom drugog poluvremena Entoni Tejlor je pokazao na belu tačko pošto je Van-Bisaka napravio faul tamo gde nije smeo. Žoržinjo se penalom iskupio za grešku pri prvom golu i izjednačio na 1:1. 

Domaći su u nastavku pokušavali da preokrenu rezultat, mđutim falilo je preciznosti. Na drugoj strani "đavoli" su tek u par navrata prišli Mendijevom golu, no ipak bez ozbiljnijih prilika. 

Posle ovog meča Čelsi je i dalje na vrhu tabele sa 30 bodova, dok je Junajted osmi sa 18. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke