Junajted pobedio - Ronaldo napokon pogodio!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 15.02.2022.
23:08
Izvor: Sportske.net

Sve je rešeno u dva minuta.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda ostvarili su pobedu u  odloženoj utakmici 18. kola Premijer lige na svom stadionu protiv Brajtona, rezultat je bio 2:0. Kristijano Ronaldo bio je čovek odluke. On je golom rešio meč i doneo bodove svom timu.

Brajton je bolje ušao u meč i imao odličnu šansu u petom minutu preko Modera, ali De Hea brani njegov udarac. Minut kasnije uzvratio je Junajted preko Sanča, ali je golman Sančez odbranio njegov šut.

Jakub Moder je ponovo bio u centru pažnje u 39. minutu. Imao je fantastičnu priliku da glavom postigne pogodak, ali se još jednom ukazao maestralni De Hea i zaustavio loptu koja je išla pod prečku. Do kraja prvog poluvremena pokušao je i Bisuma udarcem iz daljine, ali je lopta otišla pored gola.

Fudbaleri Mančester junajteda ispraćeni su zvižducima u svlačionicu po završetku prvog poluvremena, a kada su se vratili iz nje zaigrali su mnogo bolje.

Kristijano Ronaldo uzima stvari u svoje ruke i golom u 51. minutu donosi prednost svom timu. Odbrana Brajtona je katastrofalno reagovala, a to je majstorski iskoristio Portugalac i postigao svoj prvi pogodak u 2022. godini i tako prekinuo golgeterski post posle šest utakmica.

Već u sledećem napadu užasno reaguje štoper Brajtona Dank, gubi loptu i ruši Elangu u izglednoj šansi za gol, sudija Benks mu je pokazao direktan crveni karton, tako je gostujući sastav ostao sa igračem manje.

Sjajnu šansu da reši utakmicu imao je Ronaldo u 66. minutu, sjajno je centrirao Fernandes, napadač Junajteda je uputio udarac glavom, ali Sančez sjajno brani.Imao je Junajted još dve dobre prilike da udvostruči prednost preko Bruna Fernandesa i Ronalda, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Nakon ovih prilika za Junajted, došao je red da i Brajton ponovo zapreti. Fantastičnu priliku da gosti stignu do izjednačenja sa igračem manje opet je imao Moder, šutirao je odlično, ali nije imao sreće da postigne pogodak, lopta je posle njegovog udarca pogodila prečku.

Poslednju šansu za goste na meču imao je rezervista Dani Velbek, šutirao je glavom pored De Heinog gola.

U poslednjem minutu utakmice, sjajna kontra Junajteda i gol Bruna Fernandesa za kraj.

Junajted se trenutno nalazi na četvrtom mestu sa 43 osvojena boda, dok je Brajton deveti sa 33 osvojena boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke