Junajted pred velikim problemom, a izgleda da najgore tek dolazi

Autor: Sportske Net
nedelja 12.12.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net

Još uvek se čeka.

Manchester United/Twitter
Manchester United/Twitter

Povezane vesti

Mančester junajted je još jedan od premijerligaša koji po svemu sudeći ima problema sa koronavirusom. Nedeljni grupni trening nije mogao da se održi kako je planirano upravo zbog zdravstvenih razloga, prenosi "Atletik".

Ekipa Ralfa Rangnika uspela je da završi pojedinačne beskontaktne sesije na otvorenom nakon što je nekoliko igrača i osoblja jutros imalo pozitivne testove.

Osobe koje su bile pozitivne na virus poslate su kući pre treninga, li nije poznato ko su. Ostalo je da se sačeka i vidi da li će biti još pozitivnih slučajeva, kao i da klub saopšti o kome se radi. 

Ceo tim koji je putovao u Norič bio negativan, jer su testovi urađeni i pre ovog gostovanja. 

Kako sada stoji, nejasno je da li će se njihova utakmica u Premijer ligi protiv Brentforda u utorak igrati.

U sredu je otkriveno da su osam igrača Totenhema i pet članova štaba Antonija Kontea imali pozitivne testove na Covid-19.

Utakmica Sparsa u Premijer ligi u nedelju protiv Brajtona je zbog toga odložena, kao i ona u Ligi konferencija sa Renom. 

U subotu je Vest Bromvič Albion takođe potresla zaraza koronom, četiri defanzivaca su bila pozitivna uoči njihovog okršaja u šampionatu protiv Redinga.

Premijer liga je upoznata sa celokupnom situacijom. Ako je igrač ili član stručnog štaba pozitivan na koronavirus, a neko od osoblja ili igrači se identifikuju kao bliski kontakti, svi moraju da ostanu kod kuće i da se samoizoluju 10 dana. Ovo važi i za osobe koje su potpuno vakcinisane.

Ranije je bio slučaj da oni koji su vakcinisani ne bi morali da se samoizoluju čak i ako su bili bliski kontakt sa nekim ko je bio pozitivan, ali je to promenjeno nakon što je Premijer liga vratila "hitne mere" na snagu. 

Podsećanja radi, Viktor Lindelof je juče osetio bolove u grudima i pojačan rad srca, pa je morao da izađe iz igra na meču sa Noričem. Međutim, Rangnik je istakao da se fudbaler posle svih testova oseća dobro ne spominjujući koronavirus i očekujući da će štoper igrati naredni meč u utorak protiv Brentforda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke