Junajted razočarao Ibru - zašto je to za njega mali klub?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 05.12.2021.
09:29
Izvor: Sportske.net

Priča oko koje će se dići velika prašina.

Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Povezane vesti

As Milana Zlatan Ibrahimović nastavio je da iznenađuje javnost pričama iz svoje autobiografije "Adrenalin - neispričane priče", a poslednji u nizu otkriven je detalj u perodu dok je igrao za Mančester junajted.

U petak smo preneli šta se dešavalo leta 2016. godine kada je stigao u Mančester, a sada je otišao korak dalje otkrivajući kako ga je slavni engleski klub zakinuo.

"Jedno me je iznenadilo. Svi smatraju Junajted vrhunskim klubom, jednim od najbogatijih i najmoćnijih na svetu i tako mi se činilo spolja, ali čim sam bio tamo osetio sam mentalitet malog i zatvorenog tima", otkrio je Ibrahimović na stranicama svoje autobiografije.

To je obelodanio primerom kada mu je oduzeto od plate to što je popio đus u klupskom baru.

"Jednog dana bio sam u hotelu sa timom uoči utakmice. Ožedneo sam pa sam otvorio minibar i uzeo džus. Igrali smo i otišli kući. Neko vreme je prošlo. Legla mi je plata, naravno nisam je proveravao. To ću učiniti jedino na kraju karijere kada budem video šta ulazi, a šta izlazi. Međutim, bio sam radoznalo i proverio sam da mi je na računu oduzeta jedna funta od plate", otkrio je Ibrahimović.

Dodao je da je potom pozvao menadžera koji mu je objasnio zbog čega je zakinut za funtu, što je kod Ibrahimovića dovelo do zaprepašćenja.

"Ja nisam bio u hotelu na odmoru, to je bila moja radna dužnost. Ja sam ovde zbog Junajteda. Ako igram i osećam žeđ, popiću nešto. Neću da izađem na teren dehidriran", kazao je Ibrahimović.

Istakao je da mu se to nije desilo nikad u Italiji, te da je to detalj koji pokazuje koliko se na "Čizmi" poštuju igrači, dodajući na kraju da su mu svaki dan tražili legitimaciju na ulasku u trening-kamp i da je jednom odbrusio portiru:

"Slušaj prijatelju, dolazim ove svaki dan već mesec unazad. Ja sam najbolji igrač na svetu, ako me ne prepoznaješ, činiš pogrešnu stvar", zaključio je Ibrahimović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke