Junajted se moli, trener želi da raskine ugovor i preuzme klupu!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.11.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

On je prva želja...

Poketino
Poketino

Povezane vesti

Mančester Junajted će čekati posle smene Solskjera, ali sjajne vesti bi mogle da stignu iz Pariza. Naime o ovome se govorka već nekoliko nedelja. Maurisio Poketino je nesrećan u Parizu, nije zadovoljan odnosima u svlačionici, konkretno saradnjom Mesija, Nejmara i Mbapea i rado bi se vratio u Englesku.

Porodica mu je i dalje u Londonu, nisu se preselili u Pariz. Poketino je bio prvi kandidat kada je smenjen Murinjo, ali nije uspeo da se oslobodi Totenhema. Sada bi želeo na klupu "Junajteda", što bi moglo da postane realno, ako Zidan prihvati ponudu Parižana.

Poketino je i prvi izbor "Đavola" za duži period, tu opciju zastupa i Ferguson, Argentinac je dugo radio u Totenhemu i mada nije osvajao trofeje, njegov metodičan rad, relaksirani pristup igračima, mirnoća su mnogo učinili za "Pevce" koje je sa manjim sredstvima držao u top 4 i igrao finale Lige šampiona.

U PSŽ je izgubio titulu kada je na polusezoni zamenio Tuhela, ispao od Gvardiole u polufinalu Lige šampiona, sada će ponovo igrati protiv Sitija u grupnoj fazi, Parižani su savladali "Građane" u prvom meču u Parizu.

Poketino je kao igrač nastupao sezonu za "Svece", govori francuski, ali svejedno, posle mnogo godina u Španiji i Engleskoj, on bi se rado vratio u PL. Pitanje je volje PSŽ, ali trenera koji ne želi da radi teško ćete zadržati.

Osim Poketina, na listi su Ten Hag, Rodžers, Ralf Ragnik i navodno Lopetegi koga je predložio Mendeš. Odluka Junajteda da proizvede Kerika u v.d menadžera do kraja sezone je možda indikativna, čekaće leto, ali ako se ukaže šansa za Poketina, jasno da će Junajted biti u prvom redu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke