Junajted šokiran protiv 15 puta jefrinijeg tima, četiri penala i istorija u Sevilji!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.09.2021.
20:41
Izvor: Sportske.net

Mančester junajted bez udarca na gol u drugom poluvremenu...

EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE
EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Povezane vesti

Fudbaleri Jang bojsa pobedili su Mančester junajted sa 2:1 (0:1) u Bernu u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona.

Stigao je Junajted kao veliki favorit u Bern, ali nije se baš najbolje proveo protiv "mladih momaka". 

Delovalo je da će sve ići na njihovu vodenicu kada je Kristijano Ronaldo u 13. minutu iskoristio prelepo dodavanje Bruna Fernandeša i sproveo loptu iza nesigurnog Davida van Balmosa. Bila je to zaista slaba reakcija švajcarskog golmana, no portugalska veza je donela "đavolima" prednost.

Jang bojs je pokazao da nije naivan protivnik. Elija je pravio poteškoće defanzivcima engleskog tima, kojima je situacija otežana nepotrebnim i grubim startom Arona van Bisake nad Martinsom usled čega je dobio direkan crveni karton deset minuta pre kraja poluvremena.

Od tada je Jang bojs krenuo ofanzivnije. Mnogo više se igralo pred kaznenim prostorom Junajteda. Šanse su se stvarale, a Pogba, Ronaldo i drugari nisu uspevali ništa da učine ne bi li ugrozili gol rivala. 

Pritisak se isplatio kada je Muomi Engamelu izjednačio u 66. minutu iskoristivši centaršut sa desne strane. Vezni red Junajteda nije postojao, napad je bio potpuno odsečen i utisak je da je ekipa Ole Gunara Solskjera i sa igračem manje mogla da pruži nešto bolju i hrabriju partiju protiv sastava koji vredi svega 62 miliona funti naspram 915 na koliko se ceni Junajted... 

Mrak na oči navijačima Junajteda bacio je Džesi Lingard kada je doneo suludu odluku da vrati loptu u poslednju liniju, presekao je to Džordan Sijubaču u 95, minutu i bio je to potpuni preokret za pobedu Jang bojsa!

Standings provided by SofaScore LiveScore

U istom terminu odigrao se istorijski meč u Sevilji, gde je gostovao Salcburg. Viđena su svega dva gola i to oba u prvom poluvremenu, ali izvedeno je čak četiri penala u prvih 45 minuta što je apsolutni rekord Lige šampiona. Pogađali su Luka Sučić, koji je stigao i da promaši jedan, dok je za Sevilju precizan bio Rakitić. Prvi jedanaesterac na susretu promašio je Adejemi i to za goste.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 14.09.2021
22:19

I ovaj mec je dokazao da Solskjer nije za junajted i da trpi Van Bisaku koji gula vec duzeg vremena.Dovoljno je bili da Van De Beka zameni sa Varanom a mozda.Mancester je eliminisan tri puta ig grupne faze od svajcarskih timova.Da li neko moze da zamisli da Ole daje savete Ronaldu.Ole je pokupio i izuzetno slab strucni stab koji i nema iskustva u trenerskom poslu.