Junajted u četvrtfinalu, Pogba okončao Milanovu evro-odiseju

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.03.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Francuz čovek odluke.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto su u revanš meču slavili protiv Milana na "San Siru" 1:0 golom Pola Pogbe početkom drugog poluvremena.

Domaćih je pre nedelju dana srećno izborio remi koji im je doneo blagu prednost pred večerašnju utakmicu, ali se čini da izabranici Stefana Piolija nisu našli način kako to da iskoriste za prolaz dalje.

Trenutak odluke dogodio se u 49. minutu kada je Pogba nakon ogromne konfuzije u kaznenom prostoru bio najsnalažljiviji i posle pravog rikošeta savladao Đanluiđija Donarumu.

Pioli je ostavio rovitog Zlatana Ibrahimovića na klupi, a njegovo mesto je zauzeo vezista Hakan Čalhanoglu.

To se nije pokazalo da najbolje rešenje, mada bi sve palo u vodu da je Aleksis Salemakers u 41. minutu doveo "rosonere" u vođstvo nakon lukavog udarca.

Nedugo zatim oprobao se i Rade Krunić, koji nije iskoristio lepu priliku, pa se najnepopularnijim rezultatom otišlo na odmor.

Već u prvom minutu nastavka trener gostiju Ole Gunar Solskjer čini pravi potez uvođenjem Pogbe umesto Markusa Rašforda, koji je na gore opisan način doveo goste u vođstvo.

Vremena nije bilo previše pa je Pioli reagovao uvođenjem Ibrahimovića u 65. minutu, a desetak minuta kasnije iskusni napadač je umalo nije upisao u strelce nakon šanse koju je osujetio Henderson.

"Rosoneri" su pojačali ritam kako se utakmica približavala kraju, a Pogba je mogao da kazni neiskorišćene prilike rivala da je u 88. minutu postigao drugi gol, ali je njegov udarac glavom završio iznad prečke.

Najbolju priliku za izjednačenje i produžetke imao je Salemakers, ali je Henderson lepo interevenisao. Time je i poslednja nada "rosonera" bila ugušena, pa im do kraja sezone preostaje još samo borba za Skudeto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke