Junajted uprkos remiju sa Lidsom, ima veliki razlog za slavlje

Autor: Sportske Net
četvrtak 09.02.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

A, to je Džejdon Sančo.

Manchester United
Manchester United

Povezane vesti

Krilni napadač postigao je svoj prvi gol u Premijer ligi posle pet meseci u remiju Mančester junajteda i Lidsa na ,,Old trafordu". 

Iako su ,,đavoli" očekivali pobedu na jučerašnjem meču, a jedva su izvukli bod, imaju veliki razlog da budu srećni posle ovog duela. Čak i Ten Hag nije mogao da sakrije osmeh kada je kraj aut linije stao Sančo, a potom i postigao pogodak. 

Sančo nije uradio mnogo toga na ,,Old trafordu". Prečesto se činilo da je zaglavio u svojoj glavi, što je bio slučaj i ove zime. Međutim, u sredu je brzo došao do lopte u gužvi koja se stvorila u kaznenom prostoru zbog blokiranog centaršuta Luka Šoa i skrenuo udarac pored Ilana Melijea. Moglo se videti njegovo samopouzdanje nakon što je postigao taj gol, čak i ako to nije donelo sva tri boda.

Mladi Englez je proveo nekoliko meseci radeći na svom samopouzdanju. Njegov gol u 70. minutu, koji je postigao nakon što je pratio blokirani centaršut, spasio je Junajted prvog poraza kod kuće od Lidsa od 2010. godine.

Sančo je završio preokret od dva gola koji je započeo Markus Rašford u 62. minutu.

Ipak, očigledno je da Mančesteru nedostaje Kazemiro koji neće igrati još dve utakmice zbog crvenog kartona, kao i Kristijan Eriksen, koji je povređen, jer je vezni red,,đavola" izgledao u najmanju ruku nerazigrano. 

Mančester junajted sada ima tri boda više od Njukasla i na trećem je mestu sa utakmicom više, i četiri boda je ispred Totenhema za poslednje mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke