Junajtedov tim za borbu za trofeje? Bez Rašforda, uz barem trojicu novajlija u startnih 11!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 18.07.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Erik ten Hag sklapa kockice.

EPA-EFE/Ole Martin Wold NORWAY OUT
EPA-EFE/Ole Martin Wold NORWAY OUT

Povezane vesti

Mančester junajted ove sezone jednostavno mora da napravi iskorak u Premijer ligi i Evropi.

Erik ten Hag jeste osvojio dva kupa, Liga pa FA, ali, to ne zadovoljava ambicije Mančester junajteda. Svima je bilo jasno tokom prolećnog dela sezone da je Junajted morao bolje da se pojača i da je letnji rez neminovan.

Već smo pisali o tome da bi ovog leta mogao da ode čitav jedan sastav Junajteda, što znači i da će biti brojnih pojačanja, te da su Džošua Zirkze i Leni Joro, uz povratak bludnog sina Džejdona Sanča, samo početak. 

Engleski mediji već spekulišu o potencijalnoj prvoj postavi Junajteda i postavljaju realno pitanje o tome koliko može sa njim Erik ten Hag? 

Prvo, Leni Joro će zasigurno imati minutažu, jer je pozicija štopera oslabljena odlaskom Rafaela Varana, a donekle i oslabljen ostankom Harija Megvajera, dok je Viktor Lindelef na prodaju. Matijs de Liht ostaje i dalje velika želja, ali su pregovori usporili upravo zbog Jora, te činjenice da Junajted sada mora da rasproda pojedine igrače.

Bekovski tandem biće Diogo Dalo i Luk Šo, samo da budu zdravi, mada, biće im potrebna i konkurencija ukoliko ode Van-Bisaka. 

Ključni deo tima su dve "šestice". Kobi Mejnu je na Evropskom prvenstvu pokazao da mora da bude redovan starter u Junajtedu, ali Kazemiro ne može više da igra na onom starom nivou. Ten Hagov apsolutni prioritet je Manuel Ugarte, koji će uskoro i dobiti dozvolu da napusti PSŽ kada potpiše Žoao Neveš.

Ispred Ugarte i Mejnua je kapiten Bruno, a onda dolazi ono najteže - ko će biti trio u napadu? 

Spekuliše se da bi Markus Rašford mogao da ostane u nemilosti kao i na kraju prošle sezone, te da je ako su Sančo i Ten Hag zakopali ratne sekire, njegova pozicija još kako ugrožena. Sančo i Garnačo bi mogli da budu krilni tandem, Antoni u rotaciji, a u napadu će zdravu konkurenciju činiti Rasmus Hojlund i Džošua Zirkze, mada nije nemoguće da po potrebi igraju i zajedno. 

Sve u svemu, Ten Hag polako sklapa kockice, ako dovede Ugartea, imaće dostojnih i sasvim solidnih startnih 11, ali će mu sigurno biti potrebna i jača rotacija i duža klupa.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke